Przepisy str. 5
- Ryba po greckuW naszym przepisie użyliśmy delikatnego halibuta. W zasadzie odpowiednia będzie każda biała ryba. Może być też mrożona np. dorsz Smacznego!... czytaj dalej
- Świąteczny piernik z buraczkamiPiernik. Czy jest coś bardziej klasycznego na deser w Święta? Nasz ma jeden ciekawy dodatek - tarte buraki. Nadają mu piękny kolor i nietuzinkowy smak.... czytaj dalej
- Pieczona pierś gęsia z jabłkami, puree z dyni i czerwoną kapustąGęsina w listopadzie smakuje najwyborniej. Nasza propozycja to gęsie filety z jesiennymi, ciepłymi dodatkami. Puree z dyni i modra kapusta sprawiają, że danie jest wykwintne i swojskie jednocześnie. Uwaga! Przepis wymaga wcześniejszego przygotowania mięsa i odstawienia go na noc!... czytaj dalej
- Bitki z polędwiczki wieprzowej z sosem śliwkowo- imbirowym i pieczonymi warzywamiOto nasza październikowa propozycja na obiad z delikatną nutą śliwki.... czytaj dalej
- Jesienne risotto z dynią i grzybamiRozgrzewające jesienne danie syci na długo. W sam raz na obiad po aktywności na świeżym powietrzu. Wszystkie użyte składniki posiadają certyfikat ekologiczny.... czytaj dalej
- Zapiekanka warzywna z kurczakiem i pomidoramiPyszna zapiekanka dla amatorów drobiu i polskich pomidorów. Bakłażan oraz olliwa nadają jej śródziemnomorskiego charakteru.... czytaj dalej
- Placki cukiniowo-ziemniaczane z wędzonym łososiem, jogurtem i sałatąPlacki: 1. Ziemniaki i cukinię zetrzyj na dużych oczkach, odciśnij nadmiar wody. 2. W misce wymieszaj przygotowane warzywa z jajkami i mąką, dopraw do smaku. 3. Nieduże placki smaż na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po około 1 minucie, aż się zarumienią. Sałatka: 1. Umyte warzywa na sa...... czytaj dalej
- Tarta z twarożkiem i truskawkamiJakiż mógłby być deser w czerwcu, jesli nie z truskawkami!... czytaj dalej