Artykuły

  • Tygodniowy planner posiłków do pobrania!
    Tygodniowy planner posiłków do pobrania!
      Nie wiesz co zrobić na obiad? A może wiesz, ale zapominasz - co jutro na kolację, pojutrze na obiad, popojutrze na śniadanie? Też tak mieliśmy. Dlatego postanowiliśmy trochę ułatwić Wam i sobie planowanie posiłków.  Pobierz poniżej, wydrukuj i powieś na swojej lodówce nasz wyjątkowy tygodniowy p...
    ... czytaj dalej
  • Naturalne probiotyki - czym są i gdzie ich szukać?
    Naturalne probiotyki - czym są i gdzie ich szukać?
    Naturalne probiotyki to produkty zawierające dobroczynne dla nas bakterie. Ale gdzie ich szukać? Zajrzyj 
    ... czytaj dalej
  • Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Poznaj młodą piekarnię, która piecze naturalne chleby na prawdziwym zakwasie. Lokalna piekarnia, którą prowadzi Pani Sylwia zdobywa coraz szersze grono wielbicieli. Chleby z Piekarni Sarnowskiej są dostępne rónież u nas :) Przeczytaj jak powstała piekarnia i co oferuje.
    ... czytaj dalej
  • Rodzaje mąk bezglutenowych
    Rodzaje mąk bezglutenowych
    Nie wiesz która mąka nie ma glutenu? Przeczytaj nasz poradnik po mąkach. Dowiesz się z niego jakie mąki są bezglutenowe, jak je stosować i do jakich dań pasują.
    ... czytaj dalej
  • Dlaczego warto wybrać mąkę ekologiczną?
    Dlaczego warto wybrać mąkę ekologiczną?
    Czy wiesz co może kryć się w przemysłowych mąkach? Sprawdź jak powstaje eko mąka - od ziarna aż do młyna.
    ... czytaj dalej
  • Dlaczego warto wybrać drób ekologiczny
    Dlaczego warto wybrać drób ekologiczny
    Firma Limeko podlega certyfikacji ekologicznej - corocznie odbywają się niezależne kontrole. Hodowla kontrolowana jest od początku do gotowego produktu. Nie używa się w niej pasz modyfikowanych genetycznie, antybiotyków, hormonów wzrostu. Dlaczego mięso eko jest droższe? Okres hodowli kurczaka jes...
    ... czytaj dalej
  • Jak przechowywać banany?
    Jak przechowywać banany?
    Często robicie u nas całkiem spore zapasy bananów ekologicznych :) Podpowiadamy jak je przechowywać i jak przedłużyć ich świeżość?
    ... czytaj dalej
  • Jak zdrowo grillować ryby?
    Jak zdrowo grillować ryby?
    Wybór ryby Najlepiej do grillowania nadają się grube filety tłustych ryb. Filet powinien mieć grubość 2-3 cm. Dobrze do tego nadają się pstrągi, łososie, makrele. Złym wyborem są płaskie i cienkie filety ryb. Cieńszy filet wyschnie nam na wiór zanim mięso dobrze się zgrilluje. Przygotowanie ryby ...
    ... czytaj dalej