poznaj, spróbuj

 

     SMAKUJ :)

Producenci dobrych smaków

  • Kiszonki Sznajder - kiszenie z tradycjami
    Kiszonki Sznajder - kiszenie z tradycjami
    Rodzinne kiszenie od pokoleń Gospodarstwo Sznajder to rodzinne gospodarstwo z Dolnego Śląska, którego specjalnością są kiszone ogórki i kapusta. Tradycję kiszenia zapoczątkował dziadek - Pan Stefan Sznajder jeszcze w latach 50-tych XXw. Pola, na których Sznajderowie sami uprawiają warzywa znajdują...
    ... czytaj dalej
  • Sery Łomnickie z rodzinnego gospodarstwa
    Sery Łomnickie z rodzinnego gospodarstwa
    Rodzinne serowarstwo Sery Łomnickie wytwarzane są w ekologicznym gospodarstwie “Kozia Łąka”, położonym w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Wszystkie produkty powstają zgodnie z naturą. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, ani pestycydó...
    ... czytaj dalej
  • Zagroda Łącka
    Zagroda Łącka
    Ekologiczny drób prosto z rodzinnego gospodarstwa Zagroda Łącka to rodzinne ekologiczne gospodarstwo rolne, którego historia sięga roku 2000. Znajduje się w otulinie lasów i jezior Gostynińsko-Włocławskiego Parku Krajobrazowego w miejscowości Władysławów, z dala od dróg krajowych i autostrad. Specj...
    ... czytaj dalej
  • Ojcowizna
    Ojcowizna
    Nasz nowy dostawca. Ojcowizna jest rodzinnym gospodarstwem w trakcie procesu uzyskiwania certyfikatu ekologicznego. Od 2018 roku prowadzą uprawy warzywne w tunelach foliowych i na polu o łącznej powierzchni ok. 0,5 ha stosując metody "no dig" i permakulturowe. Ściółkowanie to dla nich podstawa żyz...
    ... czytaj dalej
  • Wiejski Stół Dr Maryniak
    Wiejski Stół Dr Maryniak
    Od 8 pokoleń Wiejski Stół dr Maryniak to rodzinna firma, która już od 8 pokoleń wytwarza wysokojakościowe wędliny na bazie oryginalnych mistrzowskich receptur – bez szkodliwych sztucznych dodatków i glutenu.  Firma Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak już od końca XIX w. pielęgnuje zawodową tradyc...
    ... czytaj dalej
  • Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją
    Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją
    Swoją przygodę rozpoczęliśmy wiele lat temu. Na początku jak to bywa w gospodarstwach domowych od wypieku chleba dla rodziny i znajomych. Z czasem, pasja bardzo nas pochłonęła i zaczęliśmy tworzyć więcej...i więcej stosując własne, receptury i cały czas je udoskonalając. Nasza mała przydomowa pieka...
    ... czytaj dalej
  • Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Poznaj młodą piekarnię, która piecze naturalne chleby na prawdziwym zakwasie. Lokalna piekarnia, którą prowadzi Pani Sylwia zdobywa coraz szersze grono wielbicieli. Chleby z Piekarni Sarnowskiej są dostępne rónież u nas :) Przeczytaj jak powstała piekarnia i co oferuje.
    ... czytaj dalej
  • Miody Suszka
    Miody Suszka
    W tej rodzinie miód i pszczelarstwo są obecne już siedemdziesiąt lat. Państwo Suszka kontynnują rodzinną tradycję dbając o jak najwyższą jakość swoich miodów. Pasieka znajduje sę na terenie Parku Krajobrazowego z dala od miejskich zanieczyszczeń. Odwiedziliśmy ich podczas miodobrania. Strachu było s...
    ... czytaj dalej