Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją

Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją

Swoją przygodę rozpoczęliśmy wiele lat temu. Na początku jak to bywa w gospodarstwach domowych od wypieku chleba dla rodziny i znajomych. Z czasem, pasja bardzo nas pochłonęła i zaczęliśmy tworzyć więcej...i więcej stosując własne, receptury i cały czas je udoskonalając.

Nasza mała przydomowa piekarnia, znajduje się w Więckowicach niedaleko Poznania. Coraz częściej mówi się o ekologii. Nasze środowisko i uprawy zanieczyszczone są pestycydami, które człowiek używa, aby przyspieszyć wzrost produktów roślinnych. Cieszymy się, że gospodarstw ekologicznych jest coraz więcej w naszym kraju. Obserwujemy znaczny wzrost świadomości społeczeństwa spożywania jak i wiedzy na temat zdrowego odżywiania. Ponieważ jesteśmy również czynni sportowo, świadomość zdrowego odżywiania jest nam bardzo bliska. Po długim oczekiwaniu i wielu staraniach udało nam się uzyskać wszelkie certyfikaty i pozwolenia, aby w pełni stać się przydomową piekarnią Bio. Jednostką certyfikującą nasze wyroby jest Bioekspert.

Zarówno pieczywo jak i wszystkie dodatki ,które używamy i dodajemy do chleba są Bio. Mąki, z których korzystamy są w pełni ekologiczne i pochodzą z Młyna Babalskich, Młyn Naturplon oraz Młyn Niedźwiady.

Wydawałoby się, że to łatwy "Kawałek Chleba" woda, sól, zakwas, mąka. Jednak tak nie jest. Nasz chleb przechodzi długi proces zanim zostanie ostatecznie upieczony. Proces, to czas przygotowania i wyrabiania ciasta oraz oczekiwanie na wyrośnięcie. Nasze pieczywo jest na naturalnych składnikach. Jednym z nich jest zakwas, który powstaje w procesie naturalnej fermentacji. Pieczywo jest chrupiące i przede wszystkim długo utrzymuje swoją świeżość.

Zobacz wszystkie produkty z Piekarni Aga Bagietka

Sprawdź certyfikat ekologiczny

  


Pin It


Komentarze