Kiszonki Sznajder - kiszenie z tradycjami

Kiszonki Sznajder - kiszenie z tradycjami

Rodzinne kiszenie od pokoleń

Gospodarstwo Sznajder to rodzinne gospodarstwo z Dolnego Śląska, którego specjalnością są kiszone ogórki i kapusta. Tradycję kiszenia zapoczątkował dziadek - Pan Stefan Sznajder jeszcze w latach 50-tych XXw.

Pola, na których Sznajderowie sami uprawiają warzywa znajdują się na obszarze Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy, jednego z największych w Europie kompleksów stawów rybnych i największego w Polsce ornitologicznego rezerwatu.

Teraz już trzecie pokolenie kisi kapustę i ogórki. Dzięki uprawie własnej w gospodarstwie mają kontrolę nad jakością warzyw. Receptura kiszenia jest niezmienna od pokoleń - prosta i bez chemicznych dodatków, bez konserwantów, przyspieszaczy fermentacji, bez wybielaczy.

Sezonowe kiszenie

Warzywa sa kiszone sezonowo, wtedy kiedy są najlepsze do zbioru. Ogórki kisi się latem, kapustę jesienią. Nic nie jest kwaszone octem. Wszystko odbywa się powoli i bez pośpiechu.

Gospodarstwo zdobyło i ciągle zdobywa liczne nagrody, co przekłada się na uznanie wśród klientów. 

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY

 


Pin It


Komentarze