Sery Łomnickie z rodzinnego gospodarstwa

Sery Łomnickie z rodzinnego gospodarstwa

Rodzinne serowarstwo

Sery Łomnickie wytwarzane są w ekologicznym gospodarstwie “Kozia Łąka”, położonym w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę.

Wszystkie produkty powstają zgodnie z naturą. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych, ani pestycydów. Państwo Sokołowscy hodujemy kozy (ponad 100 sztuk) i z ich mleka produkują wyjątkowe sery. 

Samo gospodarstwo Kozia Łąka posiada certyfikat ekologiczny PL-EKO-07-08010 wydany przez Agro-Bio-Test. Sery powstają z certyfikowanego mleka ekologicznego.

Nagradzane sery kozie

W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię. Regularnie też goszczą w menu najlepszych restauracji w kraju.

Nabiał krowi

Oprócz serów kozich, w ofercie gospodarstwa są również oryginalne krowie specjały. Jogurty, kefiry, ale też młode sery, dojrzewające i zupełnie niespotykane np. Krowa w popiele, Niewinna krówka, z czarnym bzem lub z płatkami róży :)

ZAPRASZAMY >>

 

 


Pin It


Komentarze