Wiejski Stół Dr Maryniak

Wiejski Stół Dr Maryniak

Od 8 pokoleń

Wiejski Stół dr Maryniak to rodzinna firma, która już od 8 pokoleń wytwarza wysokojakościowe wędliny na bazie oryginalnych mistrzowskich receptur – bez szkodliwych sztucznych dodatków i glutenu. 

Firma Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak już od końca XIX w. pielęgnuje zawodową tradycję wyrobu naturalnych wędlin, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Przedsiębiorstwo rodzinne tradycje zawodowe kontynuuje w podpoznańskim Skórzewie, łącząc pasję do wędliniarskich tradycji z nowoczesnym podejściem do biznesu oraz dbałością o najwyższą jakość, prozdrowotne właściwości wyrobów oraz zadowolenie rosnącej grupy klientów.

Przywiązanie do jakości

Wiejski Stół dr Maryniak kładzie ogromny nacisk zarówno na składniki produktów, jak i ręczne metody wytwarzania. To bowiem decyduje o walorach smakowych i zdrowotnych produktów marki dr Maryniak.

Sądzę, że nie ma też tradycji bez pamięci o tym, co robili przodkowie – uważa Józef Maryniak. – Jeżeli produkt ma być wartościowy, może być tylko minimalnie przetworzony z zachowaniem cennych wartości odżywczych.

Mięso pochodzi z wielkopolskich gospodarstw, w których nie stosuje się karmy z kukurydzą. Nie są stosowane również dodatki zwiększające chłonność lub objętość mięsa.

Wyjątkowy wybór

Duży nacisk firma kładzie wciąż na tradycyjne i wysokojakościowe wyroby wędliniarskie, które stają się coraz popularniejsze w całej Polsce. Cały asortyment produktów marki Wiejski Stół dr Maryniak produkowany jest tylko z naturalnych polskich surowców i bezpiecznych dodatków naturalnych. Obecnie ich oferta obejmuje kilkadziesiąt wędlin dojrzewających i podrobowych, polędwic i szynek, kiełbas i parówek, a także marynowaną słoninę i boczek węgierski. Wszystkie te wyroby odznaczają się zawartością łatwo przyswajalnego białka, żelaza, witaminy B oraz A, D, E i K. Spośród nich prawdziwymi hitami stały się wędliny: Serwolatka i Ziemiańska, szynki, polędwicy, balerony, boczek marynowany, regionalna kaszanka rychtalska, rolka wielkopolska, wątrobianka oraz pasztet wiejski. Do flagowych produktów należy zaliczyć też Winerkę, dietetyczną parówkę produkowaną w naturalnej osłonce baraniej o wyśmienitym smaku.

 

ZOBACZ PRODUKTY >>


Pin It


Komentarze

  • / czwartek, 2021-03-11 13:17
    Super, że Wiejski Stół znalazł sie w Ekoj. Gorąco polecam !