Artykuły str. 3
- A jak AwokadoSmaczliwka Nazwa „awokado” to, wbrew pozorom, nie nazwa owocu, a zielonego drzewa o krzaczastych kształtach rosnącego w klimacie tropikalnym i subtropikalnym obu Ameryk. Nazwa awokado ma również swój polski odpowiednik. Mianowicie, określa się go bardzo sympatycznym mianem Smaczliwki Wdzięcznej/ Sm...... czytaj dalej
- Aga Bagietka Bio piekarnia z pasjąSwoją przygodę rozpoczęliśmy wiele lat temu. Na początku jak to bywa w gospodarstwach domowych od wypieku chleba dla rodziny i znajomych. Z czasem, pasja bardzo nas pochłonęła i zaczęliśmy tworzyć więcej...i więcej stosując własne, receptury i cały czas je udoskonalając. Nasza mała przydomowa pieka...... czytaj dalej
- Naturalne probiotyki - czym są i gdzie ich szukać?Naturalne probiotyki to produkty zawierające dobroczynne dla nas bakterie. Ale gdzie ich szukać? Zajrzyj... czytaj dalej
- Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasiePoznaj młodą piekarnię, która piecze naturalne chleby na prawdziwym zakwasie. Lokalna piekarnia, którą prowadzi Pani Sylwia zdobywa coraz szersze grono wielbicieli. Chleby z Piekarni Sarnowskiej są dostępne rónież u nas :) Przeczytaj jak powstała piekarnia i co oferuje.... czytaj dalej
- Rodzaje mąk bezglutenowychNie wiesz która mąka nie ma glutenu? Przeczytaj nasz poradnik po mąkach. Dowiesz się z niego jakie mąki są bezglutenowe, jak je stosować i do jakich dań pasują.... czytaj dalej
- Dlaczego warto wybrać mąkę ekologiczną?Czy wiesz co może kryć się w przemysłowych mąkach? Sprawdź jak powstaje eko mąka - od ziarna aż do młyna.... czytaj dalej
- Tygodniowy planner posiłków do pobrania!Nie wiesz co zrobić na obiad? A może wiesz, ale zapominasz - co jutro na kolację, pojutrze na obiad, popojutrze na śniadanie? Też tak mieliśmy. Dlatego postanowiliśmy trochę ułatwić Wam i sobie planowanie posiłków. Pobierz poniżej, wydrukuj i powieś na swojej lodówce nasz wyjątkowy tygodniowy p...... czytaj dalej
- Dlaczego warto wybrać drób ekologicznyFirma Limeko podlega certyfikacji ekologicznej - corocznie odbywają się niezależne kontrole. Hodowla kontrolowana jest od początku do gotowego produktu. Nie używa się w niej pasz modyfikowanych genetycznie, antybiotyków, hormonów wzrostu. Dlaczego mięso eko jest droższe? Okres hodowli kurczaka jes...... czytaj dalej