Artykuły str. 3

  • A jak Awokado
    A jak Awokado
    Smaczliwka Nazwa „awokado” to, wbrew pozorom, nie nazwa owocu, a zielonego drzewa o krzaczastych kształtach rosnącego w klimacie tropikalnym i subtropikalnym obu Ameryk. Nazwa awokado ma również swój polski odpowiednik. Mianowicie, określa się go bardzo sympatycznym mianem Smaczliwki Wdzięcznej/ Sm...
    ... czytaj dalej
  • Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją
    Aga Bagietka Bio piekarnia z pasją
    Swoją przygodę rozpoczęliśmy wiele lat temu. Na początku jak to bywa w gospodarstwach domowych od wypieku chleba dla rodziny i znajomych. Z czasem, pasja bardzo nas pochłonęła i zaczęliśmy tworzyć więcej...i więcej stosując własne, receptury i cały czas je udoskonalając. Nasza mała przydomowa pieka...
    ... czytaj dalej
  • Naturalne probiotyki - czym są i gdzie ich szukać?
    Naturalne probiotyki - czym są i gdzie ich szukać?
    Naturalne probiotyki to produkty zawierające dobroczynne dla nas bakterie. Ale gdzie ich szukać? Zajrzyj 
    ... czytaj dalej
  • Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Piekarnia Sarnowska - naturalnie na zakwasie
    Poznaj młodą piekarnię, która piecze naturalne chleby na prawdziwym zakwasie. Lokalna piekarnia, którą prowadzi Pani Sylwia zdobywa coraz szersze grono wielbicieli. Chleby z Piekarni Sarnowskiej są dostępne rónież u nas :) Przeczytaj jak powstała piekarnia i co oferuje.
    ... czytaj dalej
  • Rodzaje mąk bezglutenowych
    Rodzaje mąk bezglutenowych
    Nie wiesz która mąka nie ma glutenu? Przeczytaj nasz poradnik po mąkach. Dowiesz się z niego jakie mąki są bezglutenowe, jak je stosować i do jakich dań pasują.
    ... czytaj dalej
  • Dlaczego warto wybrać mąkę ekologiczną?
    Dlaczego warto wybrać mąkę ekologiczną?
    Czy wiesz co może kryć się w przemysłowych mąkach? Sprawdź jak powstaje eko mąka - od ziarna aż do młyna.
    ... czytaj dalej
  • Tygodniowy planner posiłków do pobrania!
    Tygodniowy planner posiłków do pobrania!
      Nie wiesz co zrobić na obiad? A może wiesz, ale zapominasz - co jutro na kolację, pojutrze na obiad, popojutrze na śniadanie? Też tak mieliśmy. Dlatego postanowiliśmy trochę ułatwić Wam i sobie planowanie posiłków.  Pobierz poniżej, wydrukuj i powieś na swojej lodówce nasz wyjątkowy tygodniowy p...
    ... czytaj dalej
  • Dlaczego warto wybrać drób ekologiczny
    Dlaczego warto wybrać drób ekologiczny
    Firma Limeko podlega certyfikacji ekologicznej - corocznie odbywają się niezależne kontrole. Hodowla kontrolowana jest od początku do gotowego produktu. Nie używa się w niej pasz modyfikowanych genetycznie, antybiotyków, hormonów wzrostu. Dlaczego mięso eko jest droższe? Okres hodowli kurczaka jes...
    ... czytaj dalej