Artykuły str. 7
- 7 zastosowań oliwy z oliwek poza kuchniąOliwę z oliwek stosujemy przede wszystkim w kuchni – głównie do sałatek, czy do smażenia. Można ją jednak wykorzystać na kilka innych sposobów i dlatego warto ją mieć zawsze w kuchennej szafce.... czytaj dalej
- Dieta przy chorobach układu krążeniaWywiad z dietetykiem Katarzyną Koneczną na temat diety w chorobach układu krążenia. Co jeść i jak zmienić dietę, gdy mamy problemy z układem krążenia, ale także jak zapobiegać i stosować skuteczną profilaktykę, aby poprawić kondycję serca i naczyń krwionośnych.... czytaj dalej
- Jak oznaczone są produkty ekologiczne?Jeśli nie wiecie jak rozpoznać produkt ekologiczny, ten artykuł jest dla Was.... czytaj dalej
- Czy żywność ekologiczna jest naprawdę zdrowa?Pytanie jest w zasadzie retoryczne. Oczywiście, żywność ekologiczna jest zdrowsza, bo jest naturalna. To jest prawdziwa żywność jaką znali nasi dziadkowie, tyle że oni nie musieli dodawać do nazwy „ekologiczna”.... czytaj dalej
- Lecznicze właściwości soku z granatuOd wieków ludzie nie ustają w poszukiwaniach eliksiru młodości, cudownego leku na starość. Cudów może i nie ma, ale natura podsuwa nam sok z granatów.... czytaj dalej
- Powrót do przeszłości – czyli domowy wypiek chlebaChleby na półkach w sklepach kuszą swoją różnorodnością. Są ciemne, z ziarnami, light, ziemiańskie, sarmackie, wiejskie, chłopskie – ale w składzie nie są już takie swojskie. Ci, co czytają etykiety coraz chętniej szukają alternatywy i pieką. A jak już raz upieką, to przestać nie mogą…... czytaj dalej
- Jedzmy sezonowe warzywaJedzmy zdrowo, jedzmy sezonowo. Bo w sezonowych warzywach znajdziemy moc witamin. Świeżo zebrane, niekonserwowane chemicznie, a co najważniejsze polskie, lokalne dostarczą niezbędnych składników odżywczych i bogactwo smaków.... czytaj dalej
- Miody cz.1 Miody polskieMiody kojarzą się nam z zimową porą, przeziębieniem, ulgą w bólu gardła. Czy zatem warto interesować się nimi latem? A jeśli tak, to jaki miód wybrać? W Polsce, co jak co, ale wybór miodów jest duży. Są miody nektarowe i spadziowe, a wśród nich cała paleta smaków. Nie dajmy tylko wyprzeć polskich m...... czytaj dalej