Obiady str. 9
- Penne, kurczak i smażony zielony porPenne zwykle podaje się z pesto lub z owocami morza. My proponujemy ten pyszny makaron podać z kawałkami kurczaka, porem i sosem sojowym. Aby potrawa miała przyjemny wakacyjny aromat, przygotowaliśmy ją na oleju kokosowym.... czytaj dalej
- Kotlety z cukiniiWszyscy na pewno znają leczo z cukinii, ale nie wszyscy wiedzą, że z cukinii można zrobić także pyszne kotlety. To doskonała propozycja dla wegetarian i osób poszukujących nowych smaków. Do zrobienia kotletów potrzeba tylko kilku składników…... czytaj dalej
- Wieprzowina w porze z kaszą i szpinakiemZaczął się sezon na świeże warzywa i udało nam się upolować szpinak :) Kupiłam spory zapas – część zamroziłam – lepsze to niż brykiet ze szpinaku, a część wykorzystałam do dania, które jakoś tak pasuje mi na niedzielny obiad.... czytaj dalej
- Wege frittataFrittata to szybkie i łatwe danie, które możemy przygotować na milion sposobów. Wszystko zależy od tego co w lodówce naszej leży ;) A dokładniej mówiąc i w lodówce i w szafkach. Nasza propozycja to frittata w wersji wege. Proporcje warzyw można zmieniać wedle uznania, co kto lubi.... czytaj dalej
- Szpinak w cieście francuskimDziś na obiad coś pomiędzy tartą a zapiekanką ze szpinakiem. Jest to mój własny pomysł. Za każdym razem dodaję coś nowego lub modyfikuję proporcje. Poniżej zamieściłam zatem składniki podstawowe. A dalej kombinujcie wedle uznania :D... czytaj dalej