Obiady str. 9

  • Penne, kurczak i smażony zielony por
    Penne, kurczak i smażony zielony por
    Penne zwykle podaje się z pesto lub z owocami morza. My proponujemy ten pyszny makaron podać z kawałkami kurczaka, porem i sosem sojowym. Aby potrawa miała przyjemny wakacyjny aromat, przygotowaliśmy ją na oleju kokosowym.
    ... czytaj dalej
  • Kotlety z cukinii
    Kotlety z cukinii
    Wszyscy na pewno znają leczo z cukinii, ale nie wszyscy wiedzą, że z cukinii można zrobić także pyszne kotlety. To doskonała propozycja dla wegetarian i osób poszukujących nowych smaków. Do zrobienia kotletów potrzeba tylko kilku składników…
    ... czytaj dalej
  • Wieprzowina w porze z kaszą i szpinakiem
    Wieprzowina w porze z kaszą i szpinakiem
    Zaczął się sezon na świeże warzywa i udało nam się upolować szpinak :) Kupiłam spory zapas – część zamroziłam – lepsze to niż brykiet ze szpinaku, a część wykorzystałam do dania, które jakoś tak pasuje mi na niedzielny obiad.
    ... czytaj dalej
  • Wege frittata
    Wege frittata
    Frittata to szybkie i łatwe danie, które możemy przygotować na milion sposobów. Wszystko zależy od tego co w lodówce naszej leży ;) A dokładniej mówiąc i w lodówce i w szafkach. Nasza propozycja to frittata w wersji wege. Proporcje warzyw można zmieniać wedle uznania, co kto lubi.
    ... czytaj dalej
  • Szpinak w cieście francuskim
    Szpinak w cieście francuskim
    Dziś na obiad coś pomiędzy tartą a zapiekanką ze szpinakiem. Jest to mój własny pomysł. Za każdym razem dodaję coś nowego lub modyfikuję proporcje. Poniżej zamieściłam zatem składniki podstawowe. A dalej kombinujcie wedle uznania :D
    ... czytaj dalej