Wege frittata

Wege frittata

  • 3 osób
  • 30 min.

Frittata to szybkie i łatwe danie, które możemy przygotować na milion sposobów. Wszystko zależy od tego co w lodówce naszej leży ;) A dokładniej mówiąc i w lodówce i w szafkach. Nasza propozycja to frittata w wersji wege. Proporcje warzyw można zmieniać wedle uznania, co kto lubi.


Składniki

  • szpinak świeży (1/2 kg)
  • jajka (5 sztuk)
  • kukurydza (100 g)
  • groszek (100 g)
  • marchewka ze słoika (100 g)
  • biały serek chudy (250 g)
  • sól
  • pieprz
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Liście szpinaku podsmażyć w garnku na maśle z jednym ząbkiem rozgniecionego czosnku. Następnie dodać kukurydzę, marchewkę i groszek. Wsypać po chwili rozdrobniony biały serek. Odstawić z ognia.
  2. Do warzyw dodać wszystkie jajka. Wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Całość nałożyć do formy i piec około 25 minut w temperaturze 180st. (dopóki jajko się nie zetnie na całym daniu)

Smacznego;)


Pin It


Komentarze