
Wege frittata
- 3 osób
- 30 min.
Frittata to szybkie i łatwe danie, które możemy przygotować na milion sposobów. Wszystko zależy od tego co w lodówce naszej leży ;) A dokładniej mówiąc i w lodówce i w szafkach. Nasza propozycja to frittata w wersji wege. Proporcje warzyw można zmieniać wedle uznania, co kto lubi.
Składniki
- szpinak świeży (1/2 kg)
- jajka (5 sztuk)
- kukurydza (100 g)
- groszek (100 g)
- marchewka ze słoika (100 g)
- biały serek chudy (250 g)
- sól
- pieprz
- masło do posmarowania formy
- bułka tarta
Przygotowanie
- Liście szpinaku podsmażyć w garnku na maśle z jednym ząbkiem rozgniecionego czosnku. Następnie dodać kukurydzę, marchewkę i groszek. Wsypać po chwili rozdrobniony biały serek. Odstawić z ognia.
- Do warzyw dodać wszystkie jajka. Wymieszać i doprawić pieprzem i solą. Całość nałożyć do formy i piec około 25 minut w temperaturze 180st. (dopóki jajko się nie zetnie na całym daniu)
Smacznego;)
Komentarze