Puree z kalafiora

Puree z kalafiora

  • 4 osób
  • 30 min.

Kto powiedział, że puree może być tylko z ziemniaków? Z kalafiora nie ustępuje w niczym pyrkom ;) a nawet je przewyższa, bo jest dietetyczny (jeśli się nie przesadzi z dodatkami), zawiera między innymi: potas, sód, magnez, wapń, karoteny i wiele wiele innych składników, które sprawią, że będziemy zdrowsi, a których właściwości nie musimy pamiętać.


Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować na miękko (ok. 20 minut),
  2. Gorącego kalafiora przełożyć w kawałkach do blendera,
  3. Dodać masło (ok. łyżkę) i jogurt (3/4 szklanki),
  4. Doprawić solą i koperkiem.
  5. Miksować do uzyskania gładkiej masy.

Puree polecamy podawać z kotletami z kaszy jęczmiennej.


Pin It


Komentarze