Desery str. 3

  • Kakaowy krem z awokado bez cukru
    Kakaowy krem z awokado bez cukru
    Kolejna pozycja w naszym menu słodyczy bez cukru. Intensywnie kakaowy krem posłodziliśmy suszonymi daktylami. Dzięki nim krem jest słodki. Do tego daktyle wzmacniają nasz wzrok, poprawiają ciśnienie, trawienie i mają sporo wapnia. Lepiej niż biały cukier prawda? Pyszny krem proponujemy podawać w ni...
    ... czytaj dalej
  • Babka bez cukru z jabłkami i orzechami
    Babka bez cukru z jabłkami i orzechami
    Ten przepis przypadnie do gustu osobom, które zrezygnowały z cukru w swojej diecie. Polecamy go diabetykom :) Babka jest słodka, ponieważ posłodziliśmy ją ekologicznym syropem z agawy, który ma niski indeks glikemiczny. Smacznie i zdrowo!
    ... czytaj dalej
  • Babka dyniowa z orzechami brazylijskimi i żurawiną
    Babka dyniowa z orzechami brazylijskimi i żurawiną
    Czas zostawić jesienne smutki. Babka dyniowa to preludium do świątecznych potraw. Korzenna, aromatyczna, słodka, z chrupiącymi orzechami brazylijskimi, umili niejeden wieczór przy dobrej herbacie.
    ... czytaj dalej
  • Karmel a'la Daim / Masa krówkowa
    Karmel a'la Daim / Masa krówkowa
    Lubicie masę krówkową? A cukierki DAIM? Dziś przedstawiamy przepis na karmel, który jest bardziej ekskluzywną wersją masy krówkowej. A smakuje jak DAIMy! No i co najważniejsze - możesz go przygotować z w pełni naturalnych składników :) /Mateusz
    ... czytaj dalej
  • Flan waniliowy na kruchym cieście
    Flan waniliowy na kruchym cieście
    Próbowaliście kiedyś placka budyniowego z jabłkami? No to proponujemy coś podobnego, ale prosto z Francji! Dziś w roli głównej francuski flan - zapiekany na kruchym cieście budyń z mąki kukurydzianej :) /Mateusz
    ... czytaj dalej
  • Crumble z borówkami
    Crumble z borówkami
    Prosta słodycz, którą przyrządzisz w 45 minut. Crumble to nic innego jak owoce zapieczone w kokilkach lub większym naczyniu, przykryte kruszonką z ciasta. Chrupki wierzch i rozpływające się owoce są grzechu warte. Deser jest dość kaloryczny, więc nie nadużywajcie go, choć trudno się powstrzymać.:...
    ... czytaj dalej
  • Crostata z wiśniami
    Crostata z wiśniami
    Crostata jest ciastem pochodzącym z Włoch. Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne, bo pełne świeżych owoców. Tradycyjnie ciasto na crostatę robiło się z masła klarowanego lub ogólnie większej ilości masła, niż w naszym przepisie. Aby jednak deser nie był zbyt kaloryczny, zamiast pół kostki masła - w...
    ... czytaj dalej
  • Omlet amarantusowy
    Omlet amarantusowy
    Rozbić całe jajko do miseczki, trzepaczką/widelcem rozbełtać-roztrzepać. Umyte, pokrojone owoce (wedle upodobań przygotować z boku, w międzyczasie rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Odmierzyć szklankę poppingu z amarantusa, łyżkę siemienia lnianego, pestki z dyni, słonecznika i dokła...
    ... czytaj dalej