Babka bez cukru z jabłkami i orzechami

Babka bez cukru z jabłkami i orzechami

  • Średni
  • 6 osób
  • 15 min.
  • 45 min.

Ten przepis przypadnie do gustu osobom, które zrezygnowały z cukru w swojej diecie. Polecamy go diabetykom :) Babka jest słodka, ponieważ posłodziliśmy ją ekologicznym syropem z agawy, który ma niski indeks glikemiczny. Smacznie i zdrowo!


Przygotowanie

  1. Do miski przesiej mąkę pszenną i dodaj mąkę razową
  2. Dodaj proszek do pieczenia, sól, cynamon,
  3. Do drugiej miski wbij jajka, wlej syrop z agawy i dokładnie wymieszaj na gładką masę.
  4. Do jajek dodaj mleko i olej, wymieszaj.
  5. Połącz masę jajeczną z wymieszanymi produktami sypkimi, dokładnie wymieszaj.
  6. Jabłka pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta razem z orzechami.
  7. Podłużną formę do babki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto.
  8. Piecz 45 minut w nagrzanym do 180st. piekarniku (grzałki góra-dół)

 


Pin It


Komentarze