Kakaowy krem z awokado bez cukru

Kakaowy krem z awokado bez cukru

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 15 min.

Kolejna pozycja w naszym menu słodyczy bez cukru. Intensywnie kakaowy krem posłodziliśmy suszonymi daktylami. Dzięki nim krem jest słodki. Do tego daktyle wzmacniają nasz wzrok, poprawiają ciśnienie, trawienie i mają sporo wapnia. Lepiej niż biały cukier prawda?

Pyszny krem proponujemy podawać w niewielkich kieliszkach i jeść jako miłe zwieńczenie posiłku :) Można po niego sięgać zawsze, gdy mamy ochotę na słodkie co nieco. Ale krem można też stosować do ciast, babeczek, muffinek. Możesz wzbogacić go wanilią, odrobiną kawy, migdałami, czy innymi orzechami. Nadal będzie zdrowo i bez grzechu!


Przygotowanie

  1. Suszone daktyle zmiksuj blenderem na gładką masę.
  2. Dodaj obrane awokado i blenderuj dalej.
  3. Teraz czas na kakao -  nie żałuj sobie, im bardziej kakaowo tym lepiej.

Aby uzyskać gładką masę trzeba dość długo miksować. Potem krem przechowuj w lodówce.


Pin It


Komentarze