Śniadania str. 6
- Placuszki pełnoziarnisteWbijamy jedno jajko do miski, dodajemy jogurt i proszek do pieczenia po czym mieszamy składniki razem. Po wymieszaniu dodajemy mąkę, amarantus, płatki owsiane i len. Mieszamy, aby powstała średnio-gęsta masa (ilość składników można modyfikować, aby uzyskać idealną gęstość). Smażymy placuszki na ol...... czytaj dalej
- Pasta z fasoli MungFasola mung ze względu na wysoką zawartość białka jest dobrze znana wszystkim wegetarianom. Można z niej zrobić klopsiki, kotleciki, ale także doskonałą pastę na chleb, chrupkie pieczywo lub przekąskę na krakersach.... czytaj dalej
- Pasta z czerwonej soczewicyCo jest zdrowe i może świetnie zastąpić masło lub margarynę na chlebie? Pasta z soczewicy. Soczewica to świetne źródło białka w codziennej diecie. Ponadto jest dietetyczna – nie ma prawie w ogóle tłuszczu i ma mało kalorii. Pastę można przygotować bardzo łatwo i przyprawić według własnego uznani...... czytaj dalej