Pasta z fasoli  Mung

Pasta z fasoli Mung

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 10 min.
  • 30 min.

Fasola mung ze względu na wysoką zawartość białka jest dobrze znana wszystkim wegetarianom. Można z niej zrobić klopsiki, kotleciki, ale także doskonałą pastę na chleb, chrupkie pieczywo lub przekąskę na krakersach.


Przygotowanie

1. Suchą fasolkę opłukać w zimnej wodzie i gotować 30 minut w proporcji 1 szklanka fasolki na 3 szklanki wody.

2. Suszone pomidory pokroić na drobne kawałki i dodać do fasolki.

3. Dodać 5 łyżek oliwy, odrobinę soli morskiej i pieprzu.

4. Zmiksować składniki blenderem, aby zostały jeszcze większe kawałki. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać trochę przegotowanej wody i odrobinę oliwy.

4. Na suchej patelni uprażyć czubatą łyżkę sezamu, dodać do masy i dokładnie wymieszać.

I to wszystko :)


Pin It


Komentarze

  • / wtorek, 2013-02-05 10:52
    Pyszny! Próbowałam już wcześniej pasty z fasoli mung, ale tylko w tym przepisie jest dodany prażony sezam. Robi ogromną różnicę,