Zupa ziemniaczano-porowa z fasolą i panchettą

Zupa ziemniaczano-porowa z fasolą i panchettą

  • Łatwy
  • 6 osób
  • 20 min.
  • 25 min.

Zimowa, treściwa zupa. Idealna, aby się najeść do syta. 


Przygotowanie

1. Dzień wcześniej namocz fasolę. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości - około godzinę.

2. Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę.

3. W garnku podsmaż panchettę, gdy się zarumieni wyciągnij ją z garnka. Na wytopionym tłuszczu podsmaż przygotowane warzywa z dodatkiem tymianku. Dodaj bulion i gotuj na małym ogniu do miękkości.

4. Pod koniec gotowania dodaj ugotowaną wcześniej fasolę, masło i przypraw zupę do smaku solą oraz pieprzem.

5. Zupę serwuj z dodatkiem natki pietruszki oraz podsmażoną panchettą.

Smacznego!


Pin It


Komentarze