
Zupa ziemniaczano-porowa z fasolą i panchettą
- Łatwy
- 6 osób
- 20 min.
- 25 min.
Zimowa, treściwa zupa. Idealna, aby się najeść do syta.
Składniki
Przygotowanie
1. Dzień wcześniej namocz fasolę. Następnego dnia ugotuj ją do miękkości - około godzinę.
2. Wszystkie warzywa pokrój w niedużą kostkę.
3. W garnku podsmaż panchettę, gdy się zarumieni wyciągnij ją z garnka. Na wytopionym tłuszczu podsmaż przygotowane warzywa z dodatkiem tymianku. Dodaj bulion i gotuj na małym ogniu do miękkości.
4. Pod koniec gotowania dodaj ugotowaną wcześniej fasolę, masło i przypraw zupę do smaku solą oraz pieprzem.
5. Zupę serwuj z dodatkiem natki pietruszki oraz podsmażoną panchettą.
Smacznego!
Komentarze