Zupa chrzanowa

Zupa chrzanowa

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 35 min.

Mniej popularna od żurku, dlatego postanowiliśmy o niej przypomnieć. Polecamy na wielkanocny stół prostą i smaczną zupę chrzanową :)


Przygotowanie

1. Ziemniaki, cebulę oraz czosnek obierz i pokrój na nieduże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym w garnku oleju, aż cebula się zeszkli.

2. Kiełbasę pokrój w plastry i dodaj do garnka, dopraw majerankiem i smaż całość, aż kiełbasa się lekko zarumieni.

3. Dodaj do garnka bulion i gotuj całość na niedużym ogniu, aż ziemniaku zmiękną.

4. W misce wymieszaj chrzan ze śmietaną. Dodaj kilka łyżek zupy z garnka, by zahartować składniki i całość dodaj do garnka.

5. Zupę gotuj na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia jeszcze kilka minut, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

6. Serwuj z ugotowanym na twardo jajkiem oraz natką pietruszki.

 


Pin It


Komentarze