
Zupa chrzanowa
- Łatwy
- 4 osób
- 35 min.
Mniej popularna od żurku, dlatego postanowiliśmy o niej przypomnieć. Polecamy na wielkanocny stół prostą i smaczną zupę chrzanową :)
Składniki
Przygotowanie
1. Ziemniaki, cebulę oraz czosnek obierz i pokrój na nieduże kawałki. Podsmaż na rozgrzanym w garnku oleju, aż cebula się zeszkli.
2. Kiełbasę pokrój w plastry i dodaj do garnka, dopraw majerankiem i smaż całość, aż kiełbasa się lekko zarumieni.
3. Dodaj do garnka bulion i gotuj całość na niedużym ogniu, aż ziemniaku zmiękną.
4. W misce wymieszaj chrzan ze śmietaną. Dodaj kilka łyżek zupy z garnka, by zahartować składniki i całość dodaj do garnka.
5. Zupę gotuj na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia jeszcze kilka minut, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
6. Serwuj z ugotowanym na twardo jajkiem oraz natką pietruszki.
Komentarze