Dip serowy (z sera Feta)

Dip serowy (z sera Feta)

  • B. łatwy
  • 2 osób
  • 5 min.

Sezon balkonowy uważamy oficjalnie za otwarty! W roli głównej pierogi ze szpinakiem wg pięciu przemian, na które przepis znajdziecie tutaj. A jeśli szukalibyście fajnego dipu na piknikową majówkę, prezentujemy nasz kulinarny eksperyment.


Składniki

  • Jogurt naturalny (150g)
  • Ser feta (100g)
  • Czosnek niedźwiedzi (2 łyżeczki)
  • Papryka słodka (1 płaska łyżeczka)
  • Chilli, pieprz, sól (po dwie szczypty)
  • Kurkuma (szczypta)
  • Cynamon (malutka szczypta)

Przygotowanie

Przyprawy zalej małą ilością wrzątku. Zostaw na 2-3 minuty. Fetę pokrusz, dodaj jogurt i przyprawy. Dokładnie zmiksuj, aby uzyskać konsystencję gładkiego, aksamitnego dipu. Sos wyśmienicie nadaje się do wspomnianych pierogów ze szpinakiem, ale nam smakował także do łososia. Wszystko - rzecz Waszego gustu :) Smacznego!


Pin It


Komentarze