
Dip serowy (z sera Feta)
- B. łatwy
- 2 osób
- 5 min.
Sezon balkonowy uważamy oficjalnie za otwarty! W roli głównej pierogi ze szpinakiem wg pięciu przemian, na które przepis znajdziecie tutaj. A jeśli szukalibyście fajnego dipu na piknikową majówkę, prezentujemy nasz kulinarny eksperyment.
Składniki
- Jogurt naturalny (150g)
- Ser feta (100g)
- Czosnek niedźwiedzi (2 łyżeczki)
- Papryka słodka (1 płaska łyżeczka)
- Chilli, pieprz, sól (po dwie szczypty)
- Kurkuma (szczypta)
- Cynamon (malutka szczypta)
Przygotowanie
Przyprawy zalej małą ilością wrzątku. Zostaw na 2-3 minuty. Fetę pokrusz, dodaj jogurt i przyprawy. Dokładnie zmiksuj, aby uzyskać konsystencję gładkiego, aksamitnego dipu. Sos wyśmienicie nadaje się do wspomnianych pierogów ze szpinakiem, ale nam smakował także do łososia. Wszystko - rzecz Waszego gustu :) Smacznego!
Komentarze