Pełnoziarniste naleśniki z pieczarkami i czeddarem

Pełnoziarniste naleśniki z pieczarkami i czeddarem

  • Łatwy
  • 1 osoby
  • 15 min.
  • 10 min.

Składniki

  • jajko (1 sztuka)
  • mleko (100 ml)
  • mąka pełnoziarnista (4 czubate łyżki)
  • szczypta proszku do pieczenia
  • pieczarki (4 sztuki)
  • cheddar do starcia

Przygotowanie

Robimy ciasto na naleśniki mieszając jajko, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Po odłożeniu ciasta na bok, obieramy pieczarki, kroimy na małe kawałki i podsmażamy je chwilę na patelni.

Gdy pieczarki będą gotowe, zabieramy się do robienia naleśników. Na dużą patelnię wylewamy połowę ciasta (z przepisu wychodzą 2 naleśniki) i gdy ciastko zaczyna gęstnieć na środku, dodajemy na wierzch połowę pieczarek i ścieramy sera według uznania. Po chwili składamy naleśnika na pół i jeszcze chwilę smażymy, aby się "skleił". To samo robimy z drugą połową ciasta i pieczarek.


Pin It


Komentarze