Przepyszna, zdrowa, domowa granola

Przepyszna, zdrowa, domowa granola

  • B. łatwy
  • 4 osób
  • 10 min.
  • 40 min.

Przygotowanie

  1. W dużej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  2. Rozłóż mieszankę na 2 blachach do pieczenia ( można wyłożyć je papierem do pieczenia) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. C, na mniej więcej 40 minut. W trakcie pieczenia 2 razy przemieszaj granolę na blaszce.
  3. Granola jest gotowa, gdy nabierze złocistej barwy. Po wystudzeniu staje się chrupiąca.
  4. Przełóż ją do szczelnie zamykanych słoików i delektuj się jej smakiem.

Jest to bardzo duża porcja, dzięki temu błyskawicznie codziennie rano można zjeść pożywne, zdrowe, energetyczne śniadanie.

Na śniadanie szczególnie polecam z jogurtem naturalnym ( w sezonie także z owocami). Można również jeść ją z mlekiem.


Pin It


Komentarze