Frittata z łososiem i kiełkami

Frittata z łososiem i kiełkami

  • B. łatwy
  • 1 osoby
  • 5 min.
  • 10 min.

Składniki

  • jajo (1 sztuka)
  • mały kawałek łososia usmażonego (lub wędzonego)
  • kiełki (dowolne) (1/2 szklanki)
  • mąka (u mnie gryczana) (4-6 łyżek)
  • mleka/wody (3 łyżki)
  • sól, pieprz,
  • inne przyprawy wg uznania
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajko rozmieszać z mąką, dodać posiekane kiełki, przyprawy.
  2. Mieszać, dodając stopniowo mleko lub wodę. Na koniec dodać pokrojonego łososia.
  3. Po połączeniu składników masę wlać na rozgrzaną, lekko naoliwioną patelnię.
  4. Po przypieczeniu spodu można wstawić na kilka minut do piekarnika (jeśli mamy odpowiednią patelnię) lub przewrócić na drugą stronę i przysmażyć.

Pin It


Komentarze