
Frittata z łososiem i kiełkami
- B. łatwy
- 1 osoby
- 5 min.
- 10 min.
Składniki
- jajo (1 sztuka)
- mały kawałek łososia usmażonego (lub wędzonego)
- kiełki (dowolne) (1/2 szklanki)
- mąka (u mnie gryczana) (4-6 łyżek)
- mleka/wody (3 łyżki)
- sól, pieprz,
- inne przyprawy wg uznania
- oliwa do smażenia
Przygotowanie
- Jajko rozmieszać z mąką, dodać posiekane kiełki, przyprawy.
- Mieszać, dodając stopniowo mleko lub wodę. Na koniec dodać pokrojonego łososia.
- Po połączeniu składników masę wlać na rozgrzaną, lekko naoliwioną patelnię.
- Po przypieczeniu spodu można wstawić na kilka minut do piekarnika (jeśli mamy odpowiednią patelnię) lub przewrócić na drugą stronę i przysmażyć.
Komentarze