
Jajka faszerowane z łososiem
- Łatwy
- 6 osób
- 20 min.
- 10 min.
Uwielbiam wędzonego łososia oraz jajka na twardo. A gdyby tak te dwie rzeczy połączyć? Żaden problem! Z pomocą przyszła mi koncepcja na jajka faszerowane, którą przedstawiam poniżej. Smacznego :) /Mateusz
Składniki
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo. Delikatnie obierz, przekrój na połówki, wyjmij żółtka.
- Żółtka zmiksuj ze śmietaną, masłem, solą i pieprzem.
- Dodaj łososia, miksuj nadal do uzyskania jednolitej masy.
- Szczypiorek potnij, dodaj do masy z żółtek i ryby. Wymieszaj.
- Masą nadziewaj połówki białek (nie tylko dziurkę po żółtku, ale całą połówkę jajka).
Gotowe :)
Komentarze