GRATIS!

darmowa dostawa KURIEREM już od 249 zł

Zamów przez telefon: +48 665 443 565
Kategorie produktów
Jajka faszerowane z łososiem

Jajka faszerowane z łososiem

  • Łatwy
  • 6 osób
  • 20 min.
  • 10 min.

Uwielbiam wędzonego łososia oraz jajka na twardo. A gdyby tak te dwie rzeczy połączyć? Żaden problem! Z pomocą przyszła mi koncepcja na jajka faszerowane, którą przedstawiam poniżej. Smacznego :) /Mateusz


Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Delikatnie obierz, przekrój na połówki, wyjmij żółtka.
  2. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, masłem, solą i pieprzem.
  3. Dodaj łososia, miksuj nadal do uzyskania jednolitej masy.
  4. Szczypiorek potnij, dodaj do masy z żółtek i ryby. Wymieszaj.
  5. Masą nadziewaj połówki białek (nie tylko dziurkę po żółtku, ale całą połówkę jajka).

Gotowe :)

Składniki

  • Jajka (6)
  • Łosoś wędzony (100g)
  • Masło (1 łyżka)
  • Śmietana kwaśna 12% lub 18% (2 łyżki)
  • Szczypiorek, najlepiej z dymki (pół małego pęczka)
  • Sól (szczypta)
  • Pieprz - najlepiej świeżo zmielony (do smaku)

Galeria



Komentarze