Grzanki z warzywami i serami Łomnickimi

Grzanki z warzywami i serami Łomnickimi

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 45 min.

Przygotowanie

1. Chleb pokrój na kromki, każdą natrzyj obranym i lekko zmiażdżonym ząbkiem czosnku i skrop oliwą.

2. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj posiekane oregano, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (jeden ząbek) - dokładnie wymieszaj.

3. Cukinie umyj, osusz i przy pomocy obieraczki do warzyw (lub bardzo ostrego noża) pokrój we wstążki. Dodaj sok z cytryny, posiekaną miętę oraz sól i pieprz do smaku- wymieszaj.

4. Grzanki przygotuj na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub tradycyjnym. Serwuj z przygotowanymi warzywami oraz serami. Grzanka z cukinią i dodatkiem sera koziego hot chili, grzanka z pomidorami i serem Ale czad.


Pin It


Komentarze