
Brownie z truskawkami
- Łatwy
- 8 osób
- 25 min.
- 25 min.
Czekolada i truskawki. Czy może być lepsze połączenie? A gdy brak jest w takim deserze białego cukru, tym lepiej! Nasze brownie jest słodkie dzięki czekoladzie i sproszkowanym daktylom.
Do przygotownia tego ciasta będziesz potrzebować foremki ok. 20cm.
Składniki
Przygotowanie
1. Masło i pokruszoną czekoladę umieść w rondelku i rozpuść na małym ogniu.
2. Jajka ubij na jednolitą masę przy pomocy miksera, dodaj sól oraz sproszkowane daktyle i wymieszaj.
3. Do przygotowanych jajek dodaj przygotowaną czekoladę z masłem oraz mąkę migdałową i połącz składniki.
4. Formę wyłóż papierem do pieczenia i umieść w niej masę na brownie. Na wierzch rozłóż umyte i pokrojone na połówki truskawki.
5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 25 minut.
Komentarze