Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami

  • Łatwy
  • 8 osób
  • 25 min.
  • 25 min.

Czekolada i truskawki. Czy może być lepsze połączenie? A gdy brak jest w takim deserze białego cukru, tym lepiej! Nasze brownie jest słodkie dzięki czekoladzie i sproszkowanym daktylom.

Do przygotownia tego ciasta będziesz potrzebować foremki ok. 20cm.


Przygotowanie

1. Masło i pokruszoną czekoladę umieść w rondelku i rozpuść na małym ogniu.

2. Jajka ubij na jednolitą masę przy pomocy miksera, dodaj sól oraz sproszkowane daktyle i wymieszaj.

3. Do przygotowanych jajek dodaj przygotowaną czekoladę z masłem oraz mąkę migdałową i połącz składniki.

4. Formę wyłóż papierem do pieczenia i umieść w niej masę na brownie. Na wierzch rozłóż umyte i pokrojone na połówki truskawki.

5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 25 minut.


Pin It


Komentarze