Ryba pieczona w soli z tabbouleh z warzywami i ziołami
- Łatwy
- 4 osób
- 60 min.
- 30 min.
Składniki
Przygotowanie
1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw do wystudzenia
2. Od ryby oddziel głowę. Wnętrze ryby wypełnij kilkoma plastrami cytryny oraz łodygami ziół.
3. Rybę wyłóż w formie do pieczenia wysypanej około centymetrową warstwą soli. Dokładnie przykryj rybę pozostałą solą. By ułatwić sobie zadanie sól można lekko zrosić wodą.
4. Tak przygotowaną rybę piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez około 30-35 minut.
5. W międzyczasie posiekaj listki ziół, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę, a pomidorki na połówki. Przygotowane zioła i warzywa wymieszaj z kaszą, sokiem z jednej cytryny, oliwą oraz dopraw solą do smaku.
6. Upieczoną rybę serwuj z przygotowaną sałatką.
Smacznego!
Komentarze