Frytki z batatów z piekarnika

Frytki z batatów z piekarnika

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 10 min.
  • 20 min.

Przygotowanie

1. Nagrzej piekarnik do 220 st. (opcja grill lub góra-dół)

2. Umyj i obierz bataty. (Jeśli lubisz, możesz zostawić skórkę)

3. Pokrój je na średniej grubości frytki.

4. Obtocz je w oleju i przyprawach (pieprz, słodka papryka, czosnek, tymianek, rozmaryn)

5. Ułóż dość luźno na dużych blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Można piec oddzielnie, aby równomiernie się przyrumieniły.

6. Piecz przez 15-25 minut w zależności od grubości frytek.

7. Po ostudzeniu przez kilka minut, podawaj posypane solą.

Smacznego!

 

 


Pin It


Komentarze