
Błyskawiczna tarta truskawkowa
- 6 osób
- 20 min.
Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba go dobrze wykorzystać. A co zrobić, gdy mamy mało czasu, albo rodzina wpadnie za chwilę z wizytą, no lub po prostu nam się nie chce za długo siedzieć w kuchni ;)? Na pomoc przychodzi nam prosty i super szybki przepis na tartę truskawkową. Oczywiście można wykorzystać do ciasta każde inne owoce. Ale dziś oddajmy cześć tym słodkim kusicielkom :)
Składniki
Przygotowanie
- Mąkę, kaszkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszać razem w misce.
- Truskawki obrać, umyć i przekroić na pół.
- Formę do tarty posmarować masłem i wysypać kolejno – CIASTO – TRUSKAWKI – CIASTO.
- Na cieście zetrzeć na dużych oczkach 3/4 kostki zimnego masła.
- Piec ok. 30-40 minut w temperaturze 180 st.
Komentarze