Sałatka z grillowanych warzyw z dressingiem truskawkowym

Sałatka z grillowanych warzyw z dressingiem truskawkowym

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 30 min.

Doskonały przepis na lekki lunch lub letnią kolację.


Przygotowanie

1. Warzywa oczyść i obierz.

2. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.

3. Cebulę pokrój na półplasterki.

4. Przy pomocy ostrego noża lub obieraczki do warzyw, potnij na cienkie plastrerki cukinię i marchew.

5. Przy pomocy blendera przygotuj truskawkowy dressing: obrane truskawki, 100 ml oliwy, sok z cytryny, papryka chili i przyprawy do smaku zmiksuj na gładki sos.

2. Na grillu klasycznym, elektrycznym lub patelni grillowej przygotuj plastry cukinii i marchewki.

4. Połącz sałatę, kwiaty, przygotowane warzywa i serwuj ze sporą porcją dressingu i grzankami.

 


Pin It


Komentarze