
Sałatka z grillowanych warzyw z dressingiem truskawkowym
- Łatwy
- 4 osób
- 30 min.
Doskonały przepis na lekki lunch lub letnią kolację.
Składniki
Przygotowanie
1. Warzywa oczyść i obierz.
2. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.
3. Cebulę pokrój na półplasterki.
4. Przy pomocy ostrego noża lub obieraczki do warzyw, potnij na cienkie plastrerki cukinię i marchew.
5. Przy pomocy blendera przygotuj truskawkowy dressing: obrane truskawki, 100 ml oliwy, sok z cytryny, papryka chili i przyprawy do smaku zmiksuj na gładki sos.
2. Na grillu klasycznym, elektrycznym lub patelni grillowej przygotuj plastry cukinii i marchewki.
4. Połącz sałatę, kwiaty, przygotowane warzywa i serwuj ze sporą porcją dressingu i grzankami.
Komentarze