Placki cukiniowo-ziemniaczane z wędzonym łososiem, jogurtem i sałatą

Placki cukiniowo-ziemniaczane z wędzonym łososiem, jogurtem i sałatą

  • Łatwy
  • 4 osób
  • 40 min.

Przygotowanie

Placki:

1. Ziemniaki i cukinię zetrzyj na dużych oczkach, odciśnij nadmiar wody.

2. W misce wymieszaj przygotowane warzywa z jajkami i mąką, dopraw do smaku.

3. Nieduże placki smaż na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po około 1 minucie, aż się zarumienią.

 

Sałatka:

1. Umyte warzywa na sałatkę pokrój na kawałki- pomidory na ćwiartki, cebulę w pióra, a paprykę w paski.

2. Połącz sałatę z przygotowanymi warzywami, dopraw do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem.

3. Na koniec posyp uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.

 

Placki serwuj z porcją sałaty, jogurtem i kawałkami wędzonego łososia :)


Pin It


Komentarze