Tarta z twarożkiem i truskawkami

Tarta z twarożkiem i truskawkami

  • Średni
  • 4 osób
  • 30 min.
  • 40 min.

Jakiż mógłby być deser w czerwcu, jesli nie z truskawkami! 


Przygotowanie

1. Ręcznie lub przy pomocy robota połącz składniki ciasta - mąkę, żółtka, masło i 2 łyżki cukru. Gdy ciasto będzie jednolite, uformuj kulę i odstaw na około godzinę do schłodzenia.

2. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę, następnie nakłuj widelcem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 10 minut.

3. Białka jajek ubij na sztywną pianę.

4. W malakserze lub blenderem ręcznym połącz twaróg, śmietanę, pozostały cukier oraz wanilię - gdy masa będzie gładka dodaj białko i mieszaj ręcznie do połączenia składników.

5. Masę serową wyłóż na podpieczony kruchy spód, piecz kolejne 30 minut.

6. Gdy ciasto ostygnie ułóż na wierzchu pokrojone na pół truskawki.

Smacznego!


Pin It


Komentarze