
Zupa krem z eko dyni, batatów, imbiru i kurkumy
- Łatwy
- 10 min.
- 30 min.
Składniki
Przygotowanie
1. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojone: 1 cebulę, 2 ząbki czosnku.
2. Dorzuć obrane i pokrojone w dużą kostkę: 1kg dyni, pół kilo batatów.
3. Następnie dorzuć obrane, drobno pokrojone 5g świeżego imbiru i 5g świeżej kurkumy.
4. Podsmaż ok. 10 minut, dolej 1l bulionu warzywnego, gotuj 20minut.
5. Zmiksuj dokładnie blenderem i podgrzewaj jeszcze 5-10 minut.
6. Dodaj pieprz, słodką paprykę do smaku i łyżeczkę soku z cytryny.
7. Jako dodatek ugotuj oddzielnie komosę ryżową trójkolorową.
Taka zupa rozgrzewa, syci, uodparnia. Mniam!
Komentarze