Pasta wegańska bezjajeczna

Pasta wegańska bezjajeczna

  • Łatwy
  • 2 osób
  • 15 min.

Proponujemy ją szczególnie wszystkim... nie-weganom. Aby przekonali się, że pasta bezjajeczna może smakować jak jajeczna. Jak? To za sprawą naturalnego tofu, świeżego szczypiorku, majonezu bez jaj i jednego magicznego składnika - czarnej soli kala namak. Sól ta zawiera związki siarki, które nadają jej specyficzny jajeczny smak i zapach. 

Pasta a la jajeczna, tak jak jajeczna jest świetna na kanapki i grzanki - mniam!


Przygotowanie

1. W szklanej miseczce wymieszaj składniki: musztarda, majonez, kurkuma, pieprz i sól czarną.

2. Tofu pokrój w kostkę wymieszaj ze składnikami z pkt 1 :)

3. Dodaj płatki drożdżowe (naturalnie wzmacniają smak i są świetnym zagęstnikiem)

4. Zblenduj na w miarę gładką masę.

5. Dodaj pokrojony szczypiorek i wymieszaj.

Przechowuj w lodówce. 


Pin It


Komentarze