
Pasta wegańska bezjajeczna
- Łatwy
- 2 osób
- 15 min.
Proponujemy ją szczególnie wszystkim... nie-weganom. Aby przekonali się, że pasta bezjajeczna może smakować jak jajeczna. Jak? To za sprawą naturalnego tofu, świeżego szczypiorku, majonezu bez jaj i jednego magicznego składnika - czarnej soli kala namak. Sól ta zawiera związki siarki, które nadają jej specyficzny jajeczny smak i zapach.
Pasta a la jajeczna, tak jak jajeczna jest świetna na kanapki i grzanki - mniam!
Składniki
Przygotowanie
1. W szklanej miseczce wymieszaj składniki: musztarda, majonez, kurkuma, pieprz i sól czarną.
2. Tofu pokrój w kostkę wymieszaj ze składnikami z pkt 1 :)
3. Dodaj płatki drożdżowe (naturalnie wzmacniają smak i są świetnym zagęstnikiem)
4. Zblenduj na w miarę gładką masę.
5. Dodaj pokrojony szczypiorek i wymieszaj.
Przechowuj w lodówce.
Komentarze