Kiełki i mikroliście świeże

Dostawy świeżych produktów
Zamówienia prosimy składać do każdej NIEDZIELI DO 24:00 
Dostawy realizujemy:
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)

Kiełki to samo zdrowie. Nasze mają ekologiczny certyfikat i są już gotowe do spożycia. Kiełki to rośliny w bardzo wczesnym stadium wzrostu. Z tego względu zawierają skoncentrowane witaminy i minerały. W zależności od tego z jakiej rośliny pochodzą - mają różne prozdrowotne właściwości. Nasz sklep ze zdrową żywnością oferuje Wam świeże kiełki z gospodarstwa Chełmiński. Obecnie są to kiełki brokułów, rzodkiewki, słonecznika i mieszankę kiełków fasoli mung, soczewicy i cieciorki. Kiełki mają szerokie zastosowanie w kuchni jako dodatek do dań. Najczęściej dodaje się je do sałatek i na kanapki. Ponadto znajdziesz je w wielu przepisach kuchni dalekowschodniej. Świetnie pasują do jajecznicy. Kiełki nadają również smak potrawom. Na przykład rzodkiewki nadadzą im ostrości. Jeśli nie masz czasu na samodzielne hodowanie kiełków, które również ma swoje zalety, gotowe porcje kiełków spełnią Twoje oczekiwania. Zawsze sprawdzamy ich jakość i zapewniamy warunki chłodnicze.


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • promocje
  • wyprzedaż
  • hollinger
  • ecover
  • probio
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Gdzie kupować świeże kiełki online?

Najlepszym wyborem są kiełki z certyfikatem ekologicznym. Masz pewność, że uprawa przebiegała naturalnie a samo kiłkujące nasionko nie było zaprawiane chemicznie. 

Aby mieć gwarancję świeżości wybieraj sklep z kiełkami na zamówienie - u nas kiełki nie leżą na sklepowej półce czekając na zakup. Zamawiasz, a my zamawiamy u naszych dostawców. Kiełki przyjeżdżają do Ciebie świeże i chrupiące. Gwarantujemy.

Dlaczego warto jeść kiełki?

To bogactwo świata warzyw zamknięte w małym pojemniczku. W kiełkach tkwi siła całego warzywa, mają to czego roślina potrzebuje do wyrośniecia i osiągnięcia dojrzałości. Znajdziesz zatem skondensowane ilości witamin i minerałów. Są zatem witaminy A, C, D, E, K PP, witaminy z grupy B. Jest magnez, potas, selen, żelazo. Proporcje są zależne od rodzajów kiełków. Jedne mają wiecej jednych witamin, drugie innych. 

Kiełki brokuła, rzodkiewki, lucerny, słonecznika, a dla niezdecydowanych mieszanka. Wybór jest całkiem spory. Jak widzisz kiełki to nie tylko rzeżucha na Wielkanoc.