Wędliny bez soli peklowej

Dostawy mięsa i wędlin
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)
Zamówienia na produkty Wasąg, Limeko prosimy składać do PIĄTKU DO 9:00. Dostawa w kolejnym tygodniu.
Pozostałe produkty prosimy zamawiać do każdej NIEDZIELI DO 24:00.
Produkty Polskie Eko Zagrody - dostawy tylko w CZWARTKI I PIĄTKI


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • alb gold
  • jantar
  • doti
  • allos
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Gdzie kupić wędliny bez soli peklowej Poznań, Warszawa, Kraków, Wrocław, Łódź, Katowice, Trójmiasto? Sklep internetowy

Wędliny to popularne i smaczne produkty mięsne, ale wiele osób unika ich z powodu zawartości soli peklowej. Na szczęście, coraz więcej producentów oferuje wędliny bez dodatku azotynu sodu E250 (będącego składnikiem soli peklowej), które są zdrowsze i równie smaczne. Klienci poszukują takie wędliny z dostawą do domu, aby oszczędzić czas. Nasz sklep internetowy oferuje produkty bez soli peklującej takich producentów jak Tradycyjne Jadło, Rolmięs, Wiejski Stół Dr Maryniak jak również Polskie Eko Zagrody czy Wasąg.

Co to jest sól peklująca (sól peklowa, azotyn sodu, E250)?

Sól peklowa to mieszanina soli kuchennej (chlorku sodu) i azotynu sodu w proporcji 99,6% soli kuchennej i 0,4% azotynu. Jest stosowana w produkcji wędlin do zapobiegania psuciu się mięsa oraz poprawiania ich smaku i konsystencji. Produktów z solą peklującą nie powinno poddawać się działaniu wysokich temperatur (smażenie, grillowanie, pieczenie) z uwagi na powstające w wyniku tego procesu nitrozaminy. Dlatego na grilla czy do potraw smażonych i grillowanych lepiej używać wędlin, które nie zawierają soli peklującej. Znajdziesz je również w naszym sklepie.