Kurczaki

Dostawy mięsa i wędlin
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)
Zamówienia na produkty Wasąg, Limeko prosimy składać do PIĄTKU DO 9:00. Dostawa w kolejnym tygodniu.
Pozostałe produkty prosimy zamawiać do każdej NIEDZIELI DO 24:00.
Produkty Polskie Eko Zagrody - dostawy tylko w CZWARTKI I PIĄTKI


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • łemkowyna
  • celiko
  • magros
  • dobra kaloria
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Gdzie kupić kurczaki ekologiczne z wolnego wybiegu Poznań, Warszawa, Kraków, Wrocław? Sklep internetowy

Bardzo ważna jest jakość spożywanego mięsa, szczególnie, że kurczaki to często jedno z pierwszych produktów mięsnych w diecie niemowląt. Rodzice poszukują zdrowego mięsa z kurczaków z dostawą do domu, aby oszczędzić czas i mieć gwarancję świeżości produktu. W naszej ofercie kupisz kurczaki z certyfikatem ekologicznym Polskie Eko Zagrody, Zagroda Łącka, Limeko, Rolmięs. Wybór jest bardzo duży. Uzupełnieniem oferty są kurczaki z Wiejskiego Stołu Dr Maryniak. Mięso to nie posiada certyfikatu ekologicznego, natomiast pochodzi z małych rodzinnych gospodarstw rolnych. Nie z przemysłowych hodowli. Jego jakość jest bardzo dobra, przy jednoczesnej przystępnej cenie.

Dlaczego warto jeść kurczaka ekologicznego?

Kurczaki z chowu ekologicznego żyją dłużej, mają dostęp do świeżego powietrza i wolnego wybiegu. Rosną dłużej niż w hodowli przemysłowej, przez to ich koszt hodowli jest znacząco wyższy. Kurczak ekologiczny je paszę ekologiczną, mieszanki ziołowe ekologiczne i to co wydziubie sobie sam spędzając dzień na wolnym wybiegu - trawa, łąka, zagródka. Kurczaki BIO mają znacznie więcej przestrzeni życiowej. W chowie przemysłowym przypada 19 kurcząt na m2! Przy tak ogromnym ścisku zwierzęta cierpią, kaleczą się i chorują. W rolnictwie eko połowę mniej na m2, a dodatkowo zwierząta wychodzą na dwór. 

Kurczaki bez antybiotyków i hormonów

Zwierzęta z eko hodowli wzrastają zatem w lepszym zdrowiu i są karmione lepszą karmą. Nie stosuje profilaktyki antybiotykowej. Kurczaki nie mają zaburzonej gospodarki hormonalnej np. długotrwałą ekspozycją na sztuczne światło. Ich mieso jest czyste, wolne od alergenów.

Czy kurczak ekologiczny, wolnowybiegowy jest zdrowy? 

Mięso z kurczaka jest bardzo uniwersalne. Delikatne w smaku jest bogatym źródłem białka. Co ma jeszcze w sobie mięso z kurczaka?:

to chude mięso idealne dla osób na diecie
witaminy z grupy B, a ponadto A, D i E
to również dobre źródło żelaza (choc jest go mniej niż w wieprzowinie i wołowinie)

Świeże mięso z kurczaka ekologicznego z dostawą do domu chłodniami.

Kurczaki ekologiczne dostarczamy do domów pod same drzwi, a nawet wniesiemy zakupy do kuchni! Stale kontrolujemy temperaturę, w której są przechowywane, od producenta aż do Twojego domu. Kurczaki BIO są zamawiane specjalnie dla Ciebie i nie leżą na sklepowej półce. Dzięki temu masz gwarancję niezwykłej świeżości mięsa, a certyfikat ekologiczny potwierdza jego wysoką jakość.

Co zrobić z kurczaka na obiad?

Możliwości są ogromne. Drób, a w szczególności kurczaki to najchętniej spożywane mięso w polskich domach. Dlatego istotne jest, aby mięso miało odpowiednią jakość i walory odżywcze. W naszej ofercie sklepu online znajdziesz takie produkty jak:

• tuszka kurczaka eko - kurczak w całości idealny na uroczysty rodzinny obiad. Możesz użyć ziołowego farszu, zapiec, by uzyskać smaczną chrupiącą skórkę
• połówka kurczaka eko - dla mniejszej rodziny lub do szybszego zapieczenia
• filet z kurczaka ekologicznego -
na kotlety drobiowe, de volaille, na strupsy, nuggetsy. Genialne do pokrojenia w kostkę w daniach typu stir fry, dań kuchni azjatyckiej
• mięso mielone z kurczaka ekologicznego - genialny na kotlety mielone, do drobiowego spaghetti, pyszne do pulpetów z sosem pomidorowym.
• porcja rosołowa z kurczaka ekologicznego -
tani klasyk. Wyczarujesz z niej aromatyczny rosół jak u mamy.
• ćwiartka kurczaka eko - pieczone mięsko będzie smakować wszystkim domownikom, szczególnie z sosem i ziemniaczkami
• podroby ekologiczne (serca, wątróbki, żołądki) - często niedoceniane, a równie smaczne elementy kurczaka. Do ugotownia, na pasztety. Wątróbka z jabłkiem i cebulką jest obłędna.
• udziec i skrzydełkaz kurczaka eko - do pieczenia 
• pałki kurczaka eko - w stylu fast food w panierce, ale też genialne do gotowania dla dzieci
• podudzie kurczaka eko