Kaczki

Dostawy mięsa i wędlin
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • francia
  • yan
  • naturli
  • pan do mar
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Gdzie kupić świeże dobre mięso z gęsi w Poznaniu, Wrocławiu, Warszawie, Łodzi, Trójmieście, Krakowie i na Śląsku?

Kaczki z naszej oferty są rasy Pekin. Mają stały dostęp do wody i ekologicznego pożywienia. Od wiosny aż po jesień spożywają również zielonkę. Kaczki dorastają nawet 3 miesiące. Posiadamy w ofercie kaczki z certyfikatem ekologicznym z Polskiech Eko Zagród oraz z Zagrody Łąckiej. W przypadku tej ostatniej hodowla i ubój odbywają się na miejscu. Obaj producenci są certyfikowani co gwarantuje wysoką jakość kaczego mięsa. 

Ptaki żyją w niedużej hodowli. Dzięki temu wzrastają w zdrowiu i komforcie. Nie są stłoczone i żyją jak niegdysiejsze wiejskie ptactwo podwórkowe. Jeśli szukasz wysokiej jakości smacznego mięsa kaczki, dobrze trafiłeś!

Świeże mięso z kaczki eko sklep z dostawą do domu

Dbamy o odpowiednie warunki przechowywania i transportu od producenta aż do Twojego domu. Nie musisz się martwić o świeżość mięsa. Kaczki są zamawiane specjalnie dla Ciebie i w odpowiedniej ilości. Nasi dostawcy dostarczają nam je transportem chłodniczym, a my zachowujemy ciąg chłodniczy, bo wiemy jak ważne jest bezpieczeństwo żywności.

Dlaczego warto jeść ekologiczne mięso z kaczki? Kaczka a cholesterol

Kaczka zawiera sporo tłuszczu, głównie za sprawą tłustej skóry i warstwy pod nią. Dlatego pieczona kaczka jest tak pyszna i soczysta. Osoby uważające na tłuszcze zwierzęce nie muszą jednak rezygnować z tych specjałów. Samo mięso kaczki nie jest tłuste - ma jedynie 132 kcal na 100g. Dzięki warstwie tłuszczu pieczenie kaczki nie wymaga dodawania nadmiernej ilości innych tłuszczów, a po zdjęciiu skórki ukazuje się soczyste, ciemne mięso.

Poza tym jak każde mięso, kaczka to dobre źródła białka zwierzęcego. Zawiera ponadto fosfor, żelazo i witaminy z grupy B.

Co przyrządzić z kaczki na obiad? Elementy kaczki i przepisy - jak upiec mięso z kaczki.

Kaczki idealnie nadają się do pieczenia i smażenia. Ich najwartościowszymi elemantami są piersi i podudzia. Co jeszcze można przyrządzić z kaczki?

• pierś z kaczki - najlepsza do smażenia, z naciętą skórą, aby tłuszcz swobodnie obtaczał całą pierś. 
• tuszka z kaczki eko -
wspaniały i elegancki obiad rodzinny nie obędize się bez pieczonej kaczki w jabłkach lub ze śliwkami. Polskie owoce bardzo dobrze komopnują się z kaczym mięsem. Będą tu pasować wszelkiego rodzaju pieczone warzywa, ziemniaki, modre kapusty.
• podroby z kaczki -
do pasztetów, a wątróbka do smażenia
• skrzydełka eko z kaczki -
szybko się pieką i stanowią ciekawą alternatywę dla pieczonych skrzydełek z kurczaka
• porcja rosołowa z kaczki ekologicznej -
zrobisz z niej aromatyczny rosół z kaczki w staropolskim klimacie