Mięso i wędliny

Dostawy mięsa i wędlin
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)
Zamówienia na produkty Wasąg, Limeko, Amciu prosimy składać do PIĄTKU DO 9:00. Dostawa w kolejnym tygodniu.
Pozostałe produkty prosimy zamawiać do każdej NIEDZIELI DO 24:00.
Produkty Polskie Eko Zagrody - dostawy tylko w CZWARTKI I PIĄTKI


Nowości


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • nowości
  • wasąg
  • ecomil
  • bio agros
  • chełmiński
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Mięso i wędliny ekologiczne i naturalne sklep internetowy z dostawą do domu - Poznań, Wrocław, Warszawa, Kraków

Naturalne, tradycyjne mięso i wędliny w Poznaniu i Wrocławiu. W ofercie mamy ekologiczne wędliny wytwarzane tylko z naturalnych składników. Przyprawy użyte w wędlinach są bez chemii. Wędliny wędzone są tradycyjnymi metodami. Naturalne szynki, parówki, kiełbasy i kabanosy smakują jak za dawnych lat. Szczególnie polecamy ekologiczne parówki dla dzieci, szynki parzone zawierające tylko mięso. Wyśmienity salceson, kiełbasa swojska, szynka chłopska zasmakuje całej rodzinie. Ściśle kontrolujemy i dbamy o zachowanie ciągu chłodniczego od producenta aż do Twojej kuchni. 

Gdzie kupić mięso drobiowe ekologiczne? - kurczaki, indyki, gęsi i kaczki ekologiczne

To obecnie najpopularniejsze mięso wśród chcących się zdrowo odżywiać osób. Kurczaki ekologiczne oraz pozostały drób są wolne od chemii. Podczas hodowli dórb jest karmiony ekologicznymi paszami, ma dostęp do wolnego wybiegu. Nie stosuje się antybiotyków, szczególnie profilaktycznie. Zwierzęta mają dość swobody, więc w stadzie nie szerzą się choroby, które występują w hodowli przemysłowej, a sdzczególnie w zamkniętej. Mięso jest naturalne, zwierzęta rosną w swoim tempie. Bez hormonów. Mięso nie jest sztucznie nastrzykiwane. 

Mamy również ekologiczne indyki, gęsi i kaczki. Gęsina jest bardzo popularna na święto Św. Marcina w Poznianiu. Z roku na rok coraz więcej klientów po nią sięga i chwali za niesamowity smak.

Mięso wołowe ekologiczne - Wołowina BIO

Współpracujemy z najlepszymi ekologicznymi i naturalnymi producentami. Mamy w ofercie wołowinę Wasąg, dr Maryniak i Rolmięs. Świeżą naturalna wołowina ma zdecydowanie lepszy smak. Zwierzęta mają dostęp do zielonych pastwisk, ruch i swobodę. Dorastają w swoim tempie. Polecamy również dojrzewająca wołowinę klasy premium. Kruche mięso idealne na steki. 

Mięso wieprzowe ekologiczne - Wieprzowina BIO

Ekologiczna i naturalna wieprzowina z małych gospodarstw. Bez przemysłowego chowu. Takie mięso ma dużo lepszy smak. Świnie rasy pstrej złotnickiej wracają do hodowlanych łask. Ekologiczne mięso jest wolne od hormonów i antybiotyków.

Świeże mięso królika ekologiczne sklep

Lubią je szczególnie rodzice małych dzieci. Mięso królika jest delikatne i nie uczula - idealne na początek rozszerzania diety niemowląt. Zamówisz u nas świeże mięso królika Amciu z dostawą do domu.

Świeże mięso od rolnika, producenta w zasięgu ręki transportem chłodniczym

Wiemy jak ważne jest odpowiednie przechowywanie świeżego mięsa. Odbieramy je od producentów lub są do nas dowożone samochodami chłodniami, po czym  bezpośrednio trafia do komory chłodniczej z monitoringiem temperatury. Spakowane zakupy również oczekuję w chłodni na wyjazd naszego kierowcy. W naszych samochodach dostawczych również panuje odpowiednia dla mięsa temperatura. Dostajesz zawsze idealnie schłodzone i bezpieczne produkty.

Naturalne rzemieślinicze wędliny, tradycyjne kiełbasy i ekologiczne parówki w dobrej cenie

Mamy ponad 150 różnych wędlin ekologicznych, tradycyjnych, rzemieślniczych. Od kaszanek po suszone kiełbasy. Genialne zapiekane pasztety wieprzowe, drobiowe, z królika. Galarty takie jak u mamy czy babci. Parówki z dobrym składem - bez polepszaczy i wypełniaczy. Tylko mięso, przyprawy i sól. Bogata oferta wędzonych kiełbas nie pozwoli Ci się znudzić naszymi smakami. Co tydzień wybierz coś nowego!

Wędliny bezglutenowe w naszym eko sklepie

Wiemy jak ważny jest dobry skład i właściwe oznaczenie produktów. Mamy produkty bezglutenowe Tradycyjne Jadło, Polskie Eko Zagrody. Bez śladowych ilości glutenu. Bezpieczne dla osób chorych na celiakię.

Czy warto jeść ekologiczne mięso? Czy eko mięso jest zdrowsze?

Mięso jest doskonałym źródłem białka i warto włączyć je do swojej diety. Ekologiczne mięso jest zdrowsze, ponieważ pochodzi od zwierząt karmionych naturalnie, mających dostęp do świeżego powietrza. Mięso z ekologicznych hodowli zawiera więcej dobroczynnch kwasów Omega 3 i Omega 6. Wędliny eko nie zawierają szeregu szkodliwych konserwantów i wzmacniaczy smaku. Są naturalne i smaczne.

Zdrowe mięso z odpowiedzialnej hodowli. Dobrostan zwierząt w gospodarstwie ekologicznym

W ekologicznym systemie chowu zwierząt ich warunki życia, czyli dobrostan to priorytet. Od momentu narodzin, poprzez wzrost, utrzymanie, odżywianie, po transport i ubój. Ekologiczna hodowla ma za zadanie zaspokoić podstawowe potrzeby zwierząt, często nieuwzględniane w hodowlach przemysłowych. A zatem stały dostęp do świeżej wody, do żywienia, dostęp do odpowiedniej gatunkowo przestrzeni życiowej. Dostęp do towarzystwa innych zwierząt. Zwierzęta nie są izolowane (chyba, że wymaga tego np. leczenie). Mają dostęp do odpowiedniego mikroklimatu pomieszczeń, do światła dziennego. Zwierzęta nie są stłoczone, co bezpośrednio wpływa na ich kondycję psychiczną, ale też zapobiega wielu chorobom wynikającym z życia na zbyt małej przestrzeni. Dzięki odpowiednim warunkom zwierzęta są w lepszej kondycji. Zwierzęta w ekologicznej hodowli nie moga być trzymane na uwięzi, a w miejscu przebywania powinny mieć taką przestrzeń, aby swobodnie móc się kłaść, wstać i obrócić się. Zwierzęta muszą mieć zapewniony ruch. W rolnictwie ekologicznym jest też ściśle określona ilość zwierząt na danej przestrzeni. W okresie pastwiskowym zwierzęta powinny być wypasane. Nie można ich trzymać w zamkniętych pomieszczeniach.

Humanitarny transport i ubój to również bardzo ważna część chowu ekologicznego. Transport ma być bezpieczny i nie dupuszcza okaleczania zwierząt. Ubój prowadzony w certyfikowanej ubojni jest humanitarny - ma zminimalizować stres i cierpienie zwierząt. To wszystko ma ogromny wpływ na jakość mięsa, które jest zdrowsze i ma lepszy smak.