Sery eko i zagrodowe

Dostawy świeżych produktów
Zamówienia prosimy składać do każdej NIEDZIELI DO 24:00 
Dostawy realizujemy:
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)

Dobre sery ekologiczne i zagrodowe powstają w wyniku ich tradycyjnej produkcji. Mają czas na naturalne dojrzewanie, bez konieczności dodawania niezdrowych substancji przyśpieszających ten proces. Wymaga to więcej czasu, ale przynosi niedoścignione efekty. Właśnie ta ekologiczna technologia sprawia, że ich smak i konsystencja jest nieporównywalna z serami produkowanymi przemysłowo. Oferowane przez nas sery, zarówno twarogowe, miękkie, czy twarde, wytwarzane są w małych zakładach produkcyjnych, a mleko, które jest bazą ich produkcji posiada certyfikat ekologiczny. Mamy sery nie tylko z mleka krowiego. Dużym uznaniem naszych klientów cieszą się też sery z mleka koziego, czy owczego. Również paleta oferowanych przez nas rodzajów jest bardzo szeroka, sprzedajemy twarogi, fetę, mozzarellę, ser smażony i wiele innych. Każdy znajdzie coś pysznego dla siebie, bez względu na upodobania. Czy do codziennej kanapki, czy do wina na uroczystej kolacji, na każdą okazję możemy zaproponować odpowiedni ser i dostarczyć do domu.


Nowości


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • klareko
  • physalis
  • runoland
  • sojade
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Sery ekologiczne, BIO, czy organic – co to znaczy?

Podstawą określenia produktu jako ekologiczny jest etykieta, na której znajdują się takie napisy jak:

  • ekologiczny,
  • EKO,
  • BIO,
  • organic,
  • unijne logo produkcji ekologicznej (tzw. eko liść) i numer jednostki certyfikującej.

Używanie tych oznaczeń jest ściśle regulowane w Europie. Mogą być stosowane tylko wtedy, gdy produkty rzeczywiście pochodzą z gospodarstwa ekologicznego. W przypadku serów oznacza to, że zwierzęta hodowane są w możliwie najbardziej zrównoważony i naturalny sposób, a podczas produkcji wyrobów przestrzegane są określone warunki.

Wysokiej jakości ekologiczny ser dzięki mleku BIO

Podstawą ekologicznego sera jest BIO mleko pochodzące od odpowiedzialnych hodowców bydła mlecznego. Lepsze warunki bytowe krów mlecznych, kóz i owiec oraz ekologicznie uprawiana pasza charakteryzują mleko ekologiczne. Podczas produkcji nie wolno stosować sztucznych dodatków. Tak cenny surowiec zasługuje na staranną i świadomą obróbkę. Dlatego przy wytwarzaniu serów BIO nie używa się żadnych konserwantów, zagęszczaczy, stabilizatorów i barwników. Obróbka sera ekologicznego odbywa się z najwyższą starannością. I to też widać gołym okiem i czuć w smaku!

Gdzie kupić polskie sery zagrodowe?

Nie musisz szukać w swojej okolicy gospodarstw z ekologiczną produkcją serów. Nie ma też potrzeby, byś przeglądał sklepowe półki w poszukiwaniu produktów BIO. W naszym sklepie online znajdziesz sery EKO i polskie sery zagrodowe – zamówisz je bez wychodzenia z domu. Co więcej, zakupione produkty w wybranych lokalizacjach dostarczymy chłodnią pod Twoje drzwi!

Na chłodniczą dostawę do domu mogą liczyć mieszkańcy:

  • Poznania i okolic,
  • Warszawy,
  • Krakowa,
  • Łodzi,
  • Gdańska,
  • Gdyni,
  • Sopotu,
  • Wrocławia,
  • Aglomeracji Śląskiej,
  • większych miast Wielkopolski.

Lokalny producent serów ekologicznych jest u nas!

Od świeżego i intensywnego po łagodny i kremowy: odkryj fascynujący świat serów BIO krowich, kozich i owczych. Sięgamy po dostawy od małych, lokalnych producentów w Polsce oraz większych ekologicznych przetwórni mleka. W stałym asortymencie znajdziesz sery EKO i zagrodowe takich producentów jak np.:

  • Farma pod Świerkami,
  • Łemkowyna,
  • Sery Łomnickie,
  • Eko Kniaź,
  • Capra Campinos,
  • Gospodarstwo Ekologiczne Kózka,
  • Eko Łukta,
  • Agnieszka Kurach Huta Szklana.

Dbamy także o tych, którzy lubią eksperymentować z serami zagranicznymi. Dlatego mamy nabiał niemieckich marek Bio Verde, Francia i Oma. Nie mogło oczywiście zabraknąć sera feta prosto z Grecji czy dojrzewającego cheddara z Wielkiej Brytanii.

Skosztuj wykwintnych smaków lub zaufaj tradycyjnej jakości i zamów ekologiczne sery z dostawą do domu.