Cukier i zamienniki

Jeśli cukier, to wybierz brązowy nierafinowany i ekologiczny. Cukier trzcinowy brązowy nadaje się do wszystkich wypieków, mascobado ma dużą zawartość melasy i jest dość lepki. Są jeszcze alternatywy - ekologiczny cukier z agawy, cukier palmowy albo słodkie syropy. Nic nie zastąpi bowiem pysznego syropu klonowego na naleśnikach, syropem z agawy lub daktylowym można słodzić napoje. Dla unikających cukru polecamy też ksylitol (xylitol).


Promocje


Ilość produktów 2
Strona
z 1

Wg producentów

Wybrane:
  • oxfam fairtrade
  • cocoa
  • natur compagnie
  • bio vegan
  • zakwasownia
  • amylon
wyłącz wszystkie filtry

  • Bio Vegan
  • Wysyłka w 24h
    • bezglutenowe
    • EKOLOGICZNE
32g
530,94 zł / 1kg
16,99
0
  • Amylon
  • Wysyłka w 24h
    • EKOLOGICZNE
20g
195,00 zł / 1kg
3,90
0