Pestki
Pestki, podobnie jak kiełki, to źródło skondensowanych pierwiastków roślin. Z nich bowiem wyrastają. Szczególnie pestki dyni mają korzystny wpływ na organizm - lecytyna poprawia funkcjonowanie mózgu, dobre kwasy tłuszczowe zapobiegają miażdżycy, a cynk polepsza wygląd cery. Bio, uprawiane bez chemii i naturalnie pozyskiwane stanowią świetne uzupełnienie posiłku. Można dodać je do samodzielnie skomponowanego musli i zjeść z jogurtem. Uprażone pestki będą wyjątkowo smakować w zupach przecieranych. Z pestek słonecznika, czy z migdałów można zrobić naturalny krem na pieczywo. A i amatorzy domowego pieczenia chleba chętnie dodają je do swoich bochenków. Chleb z pestkami dyni, czy słonecznika jest zdrowszy i smakuje lepiej. Jedzmy więc je przy każdej okazji. W naszej ofercie posiadamy pestki Vita Natura i Bio Planet. Większość posiada certyfikat ekologiczny. Wszystkie natomiast są naturalne, bez konserwantów i pochodzą z roślin niemodyfikowanych genetycznie. Gwarantujemy, że wrócicie po jeszcze.