Aktualności str. 44
- Żywienie w sporcie - konferencja15.01.201426 kwietnia w Poznaniu odbędzie się Konferencja Food Forum: Żywienie w sporcie i rekreacyjnej aktywności fizycznej. Zachęcamy wszystkich amatorów sportu, także rekreacjnego do poszerzenia wiedzy z zakresu żywienia. Oto część z tematów, które zostaną poruszone na konferencji: ● Korzyści racjonalneg...... czytaj dalej
- Nie kupuj żywych karpi17.12.2013Jeszcze żywy karp Ruszyła 15. edycja kampanii społecznej „Jeszcze żywy KARP” Klubu Gaja, która przypomina, że Ustawa o ochronie zwierząt obejmuje także ryby hodowlane. Należą do nich karpie - masowo i żywcem sprzedawane w Polsce przed świętami Bożego Narodzenia. Kampania „Jeszcze żywy KARP” zachęca...... czytaj dalej
- Dostawy w okresie świąt16.12.2013Dostawy świeżych produktów w trakcie świąt (dla produktów oznaczonych jako Wysyłka w: PIĄTEK I PONIEDZIAŁEK):Zamówienia można składać cały czas. Ostatnia dostawa przed świętami 23 grudnia (dla zamówień złożonych do 17 grudnia do 21:00).Po świętach pierwsza dostawa 30 grudnia (dla zamówień złożonych ...... czytaj dalej
- Zamień chemię na jedzenie30.09.2013Książka dla tych na początku drogi. Ta książka to podsumowanie kilku ładnych lat pracy nad zdrowiem swojej rodziny, jaką wykonała autorka. Zmagając się z kolejnymi infekcjami i alergiami latorośli Pani Julita Bator zamieniła się w prawdziwego detektywa od jedzenia. Związek między tym co jedzą jej d...... czytaj dalej
- Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - fotorelacja16.08.2013Pierwszy dzień VII Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku za nami! Oj, działo się działo ;) Konkursy, warsztaty, a przede wszystkim mnóstwo pysznego, tradycyjnego i ekologicznego jedzenia. Zresztą co będziemy się rozpisywać - zobaczcie sami :)... czytaj dalej
- Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku - Sery Grądzkie11.08.2013Ciąg dalszy naszej kulinarnej turystyki. W sobotę zawitaliśmy do włości Pana Marka Grądzkiego. Najlepszym restauratorom w Polsce, Pan Marek jest znany jako wirtuoz serowarstwa. W wielkim gospodarstwie (nie mylić z przemysłowym) urządzona jest serowarnia, w której wytwarza się i pozwala powoli dojr...... czytaj dalej
- Z wizytą w Piekarni Wiejskiej05.08.2013Już 15 sierpnia rusza Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Miło nam być portalem partnerskim tego wydarzenia. Przed Festiwalem postanowiliśmy odwiedzić jednego z wystawców - Pana Damiana z Ekologicznego Gospodarstwa w Zębowie. Mówi się, że nie samym chlebem człowiek żyje, ale chleb z Zębowa zdaje si...... czytaj dalej
- Lato w kuchni pięciu przemian - recenzja książki19.07.2013Lato trwa w najlepsze i piękna pogoda sprawiła, że jeszcze nie podzieliłam się z Wami nowością na kulinarnym rynku wydawniczym - "Lato w kuchni pięciu przemian" Anny Czelej. Była już wiosna, świeża, zielona, budząca nas do życia po mroźnej zimie. Teraz w kuchni pięciu przemian króluje ciepło, kwia...... czytaj dalej