Dostawy na tydzień 5 :) 29-31 stycznia
Wegańska pizza rządzi!
Jest lekka, smaczna i zdrowa! Tutaj znajdziesz pełen przepis >>
- Do pizzy spróbuj wegańskie sery - a la mozzarella lub tarty oraz wegański boczek ipepperoni od Bezmięsny Mięsny. Smakują wyśmienicie na pizzy.
- Zamiast tradycyjnego sosu - wybierz oliwę z oliwek np. Fraicheur ze świeżych zbiorów. Albo wegański sos majonezowo-czosnkowy Aioli.
- Lekkości daniu nadasz posypując gotową pizzę BIO roszponką lub rukolą.
Ponadto polecamy:
- Margarynę Vitaquell bez oleju palmowego.
- Pomidorki Datterino, czyli pomidorki daktylowe. To pomidory drobnoowocowe o lekko wydłużonym kształcie. Od tradycyjnych pomidorów są twardsze i słodsze. Dlatego też świetnie nadają się na małą przekąskę do szkoły lub pracy :D
- Zimowe warzywa - jedzmy ich jak najwięcej! Są lokalne i tańsze :) Zatem polecamy: marchew, pasternak, pietruszkę, kapusty, seler, burak, topinambur i rzepę! Łatwo się przechowują.
Smacznego!
Komentarze