Dostawy na 28 tydzień :) 8-10 lipca

Dostawy na 28 tydzień :) 8-10 lipca

Lato

  • Nieprzewidywalne to lato. Warzywa i owoce pojawiają się dość niespodziewanie i też szybko się kończą. Truskawki ekologiczne są ponownie dostępne - od nowego dostawcy, ale również BIO i również krajowe. Prosimy jednak o wzgląd, że to produkt delikatny i mocna ulewa może sprawić, że do nas nie dojedzie. Trzymamy za nie kciuki! Na pocieszenie - nie lada rarytas (mamy w ilości trochę ograniczonej) czerwoną porzeczkę ekologiczną od Pani Tupaj>>

  • Bez żadnych ograniczeń za to jest dostępna polska BIO cukinia prosto z Gospodarstwa Państwa Kwiatkowskich. Rośnie duża i smaczna. Może wymyślimy jakieś pyszne lipcowe danie z cukinią w roli głównej?

 

  • Botwinka również ruszyła pełną parą i można szykować się na pyszne chłodniki >>

Nowości

  • Ostatnio jest u nas coraz więcej nowości. Mamy zawrót głowy, bo nie nadążamy testować. Nowe kosmetyki (glinki, żele, hydrolaty), nowe pieczywo, algi do sushi, ananas w zalewie, desery wegańskie, fasolki, fixy, gnocchi, kiełbaski, serki, oliwy, oliwki..... sprawdź nowości>>

 

 

 

 

 

 

 

Sezonowana wołowina BIO

  • Polecamy także bardzo ciekawe i nie ma co kryć ekskluzywne 3 produkty z sezonowanej, ekologicznej wołowiny. Sezonowanie, czyli powolne dojrzewanie surowego mięsa w specjalnej komorze trwa minimum 21 dni i jest przeprowadzane na sucho. Oznacza to, że duże porcje mięsa dojrzewają bez żadnego opakowania (w przeciwieństwie do sezonowania na mokro, gdzie mniejsze porcje są już próżniowo zapakowane). Dzięki temu wołowina nabiera kruchości, jej smak się zmienia, nabiera szlachetności. Tym samy traci też sporo swojej wagi, co przekłada się na wysoką cenę. Myślimy jednak, że od czasu do czasu można zaszaleć - warto. Mięso jest nieporównywalnie lepsze od klasycznej surowej wołowiny. Łatwe w obróbce - wystarczy obsmażyć z każdej strony po kilka minut, a potem dać mięsu chwilę odpocząć. I gotowe.
  • Antrykot sezonowany BIO, Rostbef sezonowany BIO oraz Polędwica sezonowana BIO.

    

Przepis na...

  • Letnie ciasto? Placek z rabarbarem. Nie, nie z kruszonką, nie drożdżowy (brak drożdży - czekamy na dostawę). Zerknij na przepis na kakaowy placek z rabarbarem. Nasz Mateusz krok po kroku napisał jak go wykonać >>

Na zamówienia z dostawą do domu czekamy jak zwykle do NIEDZIELI DO 24:00.  

Pozdrawiamy!

P.S. Jeśli lubisz nasz sklep, polecaj nas rodzinie i znajomym :) 

#wybierzBIO

 

 

Pin It


Komentarze