Indyki

Dostawy mięsa i wędlin
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)
Zamówienia na produkty Wasąg, Limeko prosimy składać do PIĄTKU DO 9:00. Dostawa w kolejnym tygodniu.
Pozostałe produkty prosimy zamawiać do każdej NIEDZIELI DO 24:00.
Produkty Polskie Eko Zagrody - dostawy tylko w CZWARTKI I PIĄTKI


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • biobenjamin
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Gdzie kupić świeże indyki ekologiczne z wolnego wybiegu w Warszawie, Poznaniu i Wrocławiu?

Wysokiej jakości mięso indycze jest trudno dostępne w sklepach stacjonarnych. Jeśli jest, to jego świeżość może być różna. Dlatego warto wybrać nasz sklep, który oferuje najświeższe mięso z indyka, zamawiane dla Ciebie. 

Świeże mięso z indyka ekologicznego z dostawą do domu

Cały czas prowadzimy monitoring temepratury, aby mięso z indyka nie straciło jakości. Producenci Polskie Eko Zagrody, Zagroda Łącka, czy Limeko dostarczają świeże mięso samochodami chłodniami, my pakujemy je do zamówień i dostarczamy transportem chłodniczym.

Dlaczego warto jeść indyka eko?

Mięso z indyka z hodowli ekologicznej jest lepszej jakości. Przede wszystkim dotyczy to sposobu chowu z dostępem do wolnego wybiegu, dużą przestrzenią życiową i dobrej jakości pożywieniem. Indyki to choć największe ptactwo hodowlane w Polsce, jako zwierzęta są wrażliwe na warunki hodowlane. Indyk ekologiczny rośnie wolno i zdrowo. Przyrost masy mięśniowej jest znacznie woniejszy niż na przemysłowej fermie, co przekłada się na koszt końcowego produktu. Jednak warto wydać więcej na mięso dobrej jakości z pewnego źródła i zjeść go trochę mniej, niż spożywać mięso wątpliwej jakości.

Indyk ekologiczny - czy mięso indycze jest zdrowe? 

Tak! Mięso z indyka to czołówka wśród mięs. 

jest niskokaloryczne. To prawdziwy sprzymierzeniec wszystkich osób będących na diecie, które chcą znaleźć wartościowe źródło dobrze przyswajalnego białka.
tym samym mięso z indyka zawiera naprawdę mało tłuszczu. W piersiach z indyka to ledwie 1%. W reszcie w zależności od elementu ok. 7%.
doskonałe źródło witamin z grupy B
źródło łatwostrawnego białka. Mięso z indyka bardzo rzadko uczula, dlatego chętnie wprowadzają go rodzice do diety niemowląt.

Co zrobić z indyka na obiad? Elementy indyka

Indyk, podobnie jak kurczak daje wiele kulinarnych możliwości. Jego mięso jest delikatne i łatwe w obróbce. Możesz je dusić, piec, gotować, zrobić wywar.

• świeży filet z indyka ekologicznego - zrobisz z niego kotlety, można go podgrillować, piec w ziołach, smażyć na patelni z sosem. Delikartny i uniwersalny
• polędwiczki z indyka eko -
w sosach białych i jasnych, moga być podsmażone
• udziec z indyka eko z kością i bez
• tuszka z indyka bio -
idealne na dużą uroczystość
• porcja rosołowa z indyka eko -
na pyszny i zdrowy bulion, do zup
• mięso mielone z eko indyka -
kotlety z mięsa mielonego wychodzą pyszne. Sprawdzi się także w spaghetti i w pieczeniach
• szyje i podroby z indyka ekologicznego -
m. in. na pasztety