Masło i margaryna

Dostawy świeżych produktów
Zamówienia prosimy składać do każdej NIEDZIELI DO 24:00 
Dostawy realizujemy:
Poznań i okolice: ŚRODA, CZWARTEK, PIĄTEK godz. 16-22
Wrocław, Warszawa, Kraków, Łódź, Trójmiasto, Aglomeracja Śląska: CZWARTEK, PIĄTEK godz. 8-21
(strefy dostaw)

Masło i margaryna to produkty niezbędne w naszej kuchni. Obowiązkowo znajdują się na stole podczas każdego śniadania, kolacji i w międzyczasie, kiedy sięgamy po małą przekąskę. Dodajemy je również do wypieków i do gotowania, a klarowane masło ghee nadaje się idealnie do smażenia ze względu na bardzo wysoką temperaturę dymienia. Tłuszcz jest znanym nośnikiem smaku, więc bez niego żadna kanapka i żadne danie nie zaspokoi naszych oczekiwań. W naszej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie, osoby z nietolerancją laktozy i ci, którzy muszą obniżyć poziom cholesterolu we krwi, mogą sięgnąć po margarynę, tym, którzy mają alergię na przykład orzechy, spokojnie mogą wykorzystać klarowane masło ghee. Wszystkim pozostałym polecamy tradycyjne masła. Bez względu na wybór, każdy z produktów znajdującym się w naszym sklepie, posiada gwarancję jakości potwierdzonym certyfikatem ekologicznym. Zapewniamy dostawę do domu naszym specjalnie przystosowanym samochodem zachowującym świeżość dostarczanych zakupów bez względu na pogodę i porę roku.


Nowości


Ilość produktów 0
Strona
z 0

Wg producentów

Wybrane:
  • bio inside
wyłącz wszystkie filtry

Niestety nie ma tu żadnego produktu :(

Sprawdź czy wpisane hasło jest poprawne lub zmień parametry szukanych produktów :)

Napisz do nas ahoj@ekoj.pl

- może uda nam się sprowadzić szukany produkt specjalnie dla Ciebie!


Masło i margaryna – ekologiczne tłuszcze

Chcesz upiec ciasto, usmażyć jajecznicę lub posmarować pieczywo? Do tego niezbędne są odpowiednie tłuszcze. Masło i margaryna to podstawa wyposażenia każdej lodówki. Warto tutaj zwrócić szczególną uwagę na produkty bez tłuszczów trans, z ekologicznej produkcji. Dlatego w naszym asortymencie znalazły się masła krowie i kozie od lokalnych dostawców oraz margaryny BIO i masła klarowane dla tych, którzy szukają najlepszej jakości w korzystnej cenie.

Tradycyjne masło i roślinna margaryna

Różnica między masłem a margaryną tkwi głównie w procesach produkcji. Zasadniczo do masła potrzebne jest tylko mleko krowie, owcze lub kozie, a do margaryny olej rzepakowy, słonecznikowy, lniany lub woda. Dlatego margaryna roślinna jest alternatywnym tłuszczem dla wegan i wegetarian.

Masło czy margaryna: co lepsze?

Masło jest bogate w cenne składniki. Należą do nich witaminy A, D i E oraz potas, wapń i fosfor. Dotyczy to w szczególności masła pochodzącego od krów i kóz z ekologicznych gospodarstw. Tym, co wyróżnia wszystkie margaryny roślinne, jest wysoki dobrych kwasów tłuszczowych, które mogą obniżać poziom cholesterolu i są ważne dla wchłaniania witamin w organizmie. Skład margaryny zależy od rodzaju użytego oleju. Na przykład produkty wykonane z oleju lnianego i rzepakowego mają wyższy udział wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Z drugiej strony olej słonecznikowy zawiera więcej kwasów tłuszczowych omega-6.

Ekologiczne masła i margaryny do smarowania i smażenia

Przy wyborze masła lub margaryny kieruj się dwiema rzeczami: swoimi preferencjami smakowymi oraz tym, co lepiej pasuje do założeń Twojej diety. Jeśli nie ograniczasz produktów pochodzenia zwierzęcego, możesz skorzystać z posmarowania kanapki:

Wolisz smarowidła roślinne? Nie ma problemu! Sięgnij po margarynę Omega-3 Vitaquell na bazie oleju rzepakowego. W asortymencie mamy też masła klarowane Ghee, które idealnie sprawdzą się do smażenia.

Swojskie masło z surowego mleka: smaki tradycji

Pamiętasz smak wiejskiego masła? U nas kupisz kozie lub krowie masło niepasteryzowane z Gospodarstwa Ekologicznego Sery Łomnickie. Są to w pełni naturalne produkty, których wartość odżywcza odpowiada oryginalnej zawartości substancji w czystej śmietance. Gwarantujemy, że ich smaku długo nie zapomnisz i z chęcią wrócisz po więcej!

Twoje zamówienie dostarczymy pod wskazany adres dostawą chłodniczą, więc nie obawiaj się o jakość tłuszczu w transporcie.