Muffinki amarantusowe z rabarbarem

Muffinki amarantusowe z rabarbarem

  • Łatwy
  • 6 osób
  • 10 min.
  • 30 min.

Składniki

  • mąka z amarantusa (1/2 szklanki)
  • mąka pszenna razowa (1 szklanka)
  • cukier trzcinowy (1/2 szklanki)
  • soda oczyszczona (1 łyżeczka)
  • proszek do pieczenia (1/2 łyżeczki)
  • mączka chleba świętojańskiego lub kakao (1 łyżeczka)
  • mleko sojowe (1/2 szklanki)
  • olej z pestek winogron (1/2 szklanki)
  • starte jabłko (1 średnie)
  • posiekana łodyga rabarbaru (1/2 łodygi)
  • Amarantus "Popping" do dekoracji

Przygotowanie

  1. Suche składniki mieszamy ze sobą a następnie dodajemy olej i mleko sojowe, na koniec dodajemy jabłko i rabarbar.
  2. Wszystko razem miksujemy.
  3. Przekładamy do foremek i posypujemy amarantusem "Popping".
  4. Muffinki powinny piec się ok 30 min. w rozgrzanym do 180°C piekarniku.

Pin It


Komentarze